Дърво на приятелството засадиха двамата кметове – на Павликени инж.

...
Дърво на приятелството засадиха двамата кметове – на Павликени инж.
Коментари Харесай

Делегация от Павликени участва в празника на руския град Стародуб

 starodub-3 Дърво на другарството засадиха двамата кметове – на Павликени инж. Емануил Манолов и на Стародуб Дмитрий Винокуров. Дъбът е знак на дружбата сред съветския и българския народ и ще пораства в градския парк на съветския град всред столетни брястове, кленове и липи.

Инж. Емануил Манолов дружно със заместник-кметовете инж.Анастасия Вачева и инж.Венцислав Иванов бяха почетни посетители по време на празника на град Стародуб – 22 септември.
Празничната програмата под надпис „Град на младостта ми“започна с издигане на знамето на централния площад „Съветски“, след което боен духов оркестър извърши попури с известни маршове. В тържеството, което прерастна в манифестация, се включиха и възпитаници от детската художествена школа, военни, представители на администрацията и други
Дмитрий Винокуров поздрави всички жители по случай 937-та годишнина от основаването на града и 74-та годишнина от освобождението му от фашистките завоеватели. От формалната естрада се обърна с одобрение към домакините и инж.Манолов.
„ Побратимяването сред Стародуб и Павликени за нас значи доста нови благоприятни условия за културен продан, за стопански продан, за разменяне на хрумвания в обществената сфера, на спортни тимове и самодейни сформира. В наши ръце е да превърнем контракта за побратимяване в основа за взаимна работа от изгода за нашите два народа “, сподели инж.Манолов. Двата града подписаха съглашение за партньорство на 29 юни. Павликени е първият събрат град за Стародуб.
„ Москва е сърцето на Русия, а Стародуб – нейната душа!“, сподели различен от формалните посетители.
Официалните лица сервираха цветя пред мемориали и монументи на бойци, починали по време на Втораат международна война. В дните на своето посещение, българската група прегледа здания на учебни заведения, полигона на местниа авиоклуб, заводи, аграрни полета и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР