Дарвин е обсебен от града.Тук в този град в северния

...
Дарвин е обсебен от града.Тук в този град в северния
Коментари Харесай

Как треската лакса се наложи в този австралийски град

Дарвин е захласнат от града.

Тук в този град в северния завършек на Австралия, лакса е пожеланото ядене за закуска, обяд и вечеря, работен ден или уикенд, главно ядене на всички места от заведения за хранене и кафенета до шикозни заведения за хранене.

Киселият и лют бульон с юфка, обичайно гарниран с месо или морски блага, е обичаното дете на малайзийската, индонезийската, китайската и сингапурската кухня, макар че всяка от тях се пробва да го претендира.

Ако обаче попитате Дарвин, те ще кажат, че към този момент е тяхно.

Любовта към лакса в този мултикултурен град е такава, че се въодушевява всяка седмица ритуали, провокираха съперничества, които разделиха семействата и трансфораха скромните готвачи в локални звезди.

" Като ядене, то в действителност оказва помощ да се заключи освен общността, само че къде сме и какви сме “, споделя демографът Андрю Тейлър.

„ Тук имате население, което просто е друго и лакса също е друго от всичко другояче. "

Никъде увлечението на града не е по-очевидно от локалните пазари.

Живакът в Дарвин рядко пада под 20C и въздухът постоянно е толкоз кондензиран с влага, че ходенето до пощенската кутия ви кара да имате потребност от душ.

И въпреки всичко всяка събота като по часовник, потни тълпи образуват опашки сред сергиите на пазарите Parap, жадуващи за корекция. Остър мирис и хор от електрически вентилатори поздравяват вярващите, доста от които въоръжени с контейнери, с цел да отнесат у дома няколко черпака от обичаната чорба.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР