Дърветата около магистралите да бъдат изсечени. Предложението е на полицията

...
Дърветата около магистралите да бъдат изсечени. Предложението е на полицията
Коментари Харесай

Полицаи предлагат дърветата около магистралите да бъдат изсечени

Дърветата към автомагистралите да бъдат изсечени. Предложението е на полицията в Пазарджик, заяви bTV.  Според чиновниците на реда това ще понижи тежките произшествия с жертви. На 81 км на автомагистрала „ Тракия ” преди по-малко от две седмици починаха 10 души, откакто бус се вряза в дърво.

Нелегални мигранти починаха при злополука на Автомагистрала " Тракия "

Полицията е безапелационна – в случай че това дърво не се беше препречило на пътя, хората може би щяха да бъдат живи. Ето за какво полицията излиза с същественото решение – дърветата да бъдат изсечени. 14 души са починали в региона на Пазарджик за последните три години, откакто колите им се блъскат в дърво. Това сочи анализът на полицията след последната тежката злополука на автомагистрала „ Тракия ”.

Черната статистика набъбва, от ден на ден българи умират по пътищата

От полицията оферират на Пътната организация да бъдат отстранени десетки дървета край аутобана. Шофьорите са скептични дали сходна мярка ще има резултат. От асоциацията на потърпевшите при произшествия имат друга концепция. „ Там, където има рискове, би трябвало да са обезопасени с мантинели, които дават отговор на стандартите да задържат тирове и общоприети коли, а не както е в множеството случаи да се пести от такива уреди ”, разяснява Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Министерство на вътрешните работи все по-сурови, лишават книжки на водачи с неплатени санкции

От Пътната организация обявиха, че дърветата играят роля на естествена отбрана през зимата от навявания в равнинни терени, какъвто е регионът на Пазарджик. А по-малко произшествия ще има, в случай че всеки кара с рационална скорост. Вариант за понижаване на злополуките по пътищата е и слагане на предпазни съоръжения  на мантинелите на автомагистрала,които да  не разрешават прекосяването на коли от едната лента в другата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР