Дървеници тормозят работещите в Западна промишлена зона, алармира читател на Varna24.bg.

Дървеници тормозят работещите в Западна промишлена зона, алармира читател на Varna24.bg. ...

Западна промишлена зона във Варна пламна от дървеници.

Дървеници тормозят работещите в Западна промишлена зона, алармира читател на Varna24.bg. Хапещите гадини са забелязани и в частни домове на хора, живеещи  в "Чайка", които са се заели сами да обезпаразитяват с наличните в търговската мрежа средства. Ето какво съобщи варненецът, който подаде сигнала:

"SOS! Трябва да се вземат спешни мерки, защото в цялата ни Западна промишлена зона, включително и на пристанището, е пламнало от дървеници! Скорострелно се разпространяват, с формата и големината на оризово зърно са и излизат да хапят след полунощ, влудяващо е. Трябва да се вземат спешни мерки, защото има вече оплаквания от централните квартали на града, РЗИ спешно трябва да се сезира", написа нашият читател.

"В РЗИ-Варна няма подадени такива сигнали, а и да има, тази дейност от години вече не е наше задължение. Хората трябва да се обърнат към Община Варна, която има фирма за борба с вредителите или да ангажират частна такава и срещу заплащане да решат проблема", коментира за Varna24.bg директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Дочка Михайлова.

Източник: varna24.bg