Дървени пана, вдъхновени от лични преживявания и размисли, представя утре

...
Дървени пана, вдъхновени от лични преживявания и размисли, представя утре
Коментари Харесай

"Белите камъчета" бележат пътя на художничката Стела Стефанова

Дървени пана, въодушевени от персонални прекарвания и размишления, показва на следващия ден художничката Стела Стефанова в пловдивската изложба Plovediv. Авторката опитва със съчетание на разнообразни материали и техники, търсейки символиката, която кара да се замислиш, а от време на време - и усмихнеш. Според кураторите експозицията, която ще остане в салона до 3 септември, е предизвикана от желанието да твориш въпреки всичко.

Колекцията е обединена от заглавието " Белите камъчета " - метафора на търпеливия път, изминат от художничката към естетическите й открития. Самата тя споделя за изложбата: " И индивидът заживя със сърце в гърдите и разум в главата. А те бяха свързани и нишката сред тях беше светла и искряща и в никакъв случай до момента не се беше късала. Когато сърцето усещаше, мозъкът споделяше “Помисли! ”, а когато мозъкът мислеше, сърцето споделяше: “Почувствай! ”. Така стихиите, които вилнееха в индивида, бяха уравновесени. И той беше добър, обичаше и го обичаха, вървеше по пътя си и съзидаваше, твореше и се развиваше. Но това не стигаше. Човекът искаше да опита от силата на стихиите, вилнеещи в него, искаше да познае и вярваше, че посредством тях ще стане по-велик. Скъса нишката сред сърцето и мозъка си, разпиля добродетелите си, които той наричаше " бели камъчета " и по този начин ревниво пазеше в пазвата си. Разпиляха се те по света, а той вървеше, търсеше нещо и не знаеше какво е то. “
По тези маркери потегля Стефанова, с цел да възвърне посредством изкуството си духовната целокупност на създателя. Предстоящата галерия демонстрира нейните последни произведения, част от които са основани особено за пространството на пловдивската изложба.

Стела Стефанова е родена в Пловдив през 1979 година Любопитното е, че е с техническо обучение, само че работи в областта на рекламата и вътрешния интериор. Интересът й към изобразителното изкуство обаче надвива и резултатът досега са 7 изложения. Особеност на почерка й е, че съчетава дърво с платно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР