Дървен предмет, намерен в римска крепост на Адриановия вал във

...
Дървен предмет, намерен в римска крепост на Адриановия вал във
Коментари Харесай

Находка: Инструмент за шиене? Не – оказа се римска секс играчка


Дървен предмет, открит в римска цитадела на Адриановия вал във Англия, за който в началото се е считало, че е инструмент за шиене, може би е бил секс играчка от II век.

Експертите настояват, че предметът, открит в трап във Виндоланда - боен лагер на римската помощна армия - може да е най-ранният образец за дървен фалос, открит в някогашната Римска империя, написа Би Би Си.

Виндоланда е кастел, боен лагер, на римската помощна армия южно от Адриановия вал в Англия.


Въпреки това специалистите не изключват опцията той да е бил и знак за шанс или инструмент за мелене на съставки.

Първоначално се е считало, че това е инструмент за зашиване на обувки, тъй като е бил открит дружно с десетки обувки. В обекта са открити още аксесоари и други дребни принадлежности, както и части кожа.

„ Гладък в двата края “

Експерти от Университета в Нюкасъл обаче в този момент считат, че предметът, който е с размери към 16 см, може да е имал по-интимна приложимост. Когато го анализирали, открили, че двата му края са видимо по-гладки, което приказва за многократна приложимост във времето.

Снимка: Музеят във Виндоланда


" Знаем, че античните римляни и гърци са употребявали полови принадлежности - този предмет от Виндоланда може да е образец за подобен ", сподели учител по археология в университета в Нюкасъл.

Според археолозите друга опция е предметът да е бил употребен като инструмент за мелене на съставки за козметика или медикаменти. Също по този начин не се изключва да е бил част от публикация, която хората са докосвали за шанс.

Намереният предмет е изложен в музея във Виндоланда. От там споделят, че е той е неповторим, защото е оживял толкоз дълго време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР