Дарлийн Супървил и Катрин Луси, Асошиейтед прес Сред гостите нямаше

...
Дарлийн Супървил и Катрин Луси, Асошиейтед прес Сред гостите нямаше
Коментари Харесай

Мелания Тръмп в пълния си блясък на вечерята в Белия дом в чест на семейство Макрон


Дарлийн Супървил и Катрин Луси, Асошиейтед прес

Сред гостите нямаше звезди, холивудски реализатори или готвачи суперзвезди. Но когато тя се появи като стопанка на първата си държавна вечеря, Мелания Тръмп желаеше да блесне в своя миг под светлините на прожекторите.

След като по-рано във вторник се отхвърли от тъмните слънчеви очила, които са нейна запазена марка, и беше с бял костюм с пола и шапка, първата дама се появи с тоалет на Шанел, с цел да приветства президента на Франция Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит, които пристигнаха за първата държавна вечеря, давана от администрацията на Тръмп.

Това беше показателен миг за модата - и публичния живот - за някогашната манекенка, която рядко се появява на първи проект откогато Тръмп встъпи в служба, и протичащ се на фона на надвиснала правосъдна опасност върху брачна половинка й от порно актриса, твърдяща, че са й платили, с цел да си мълчи за сексуалнната си връзка с Тръмп, която той отхвърля.

Госпожа Тръмп наподобява искаше да покаже персоналния си принос в разточителното събитие, наблягайки на присъединяване си в избора на менюто и обточените със златен кант сервизи за хранене. Като поклон към Франция тя носеше меняща цвета си съгласно светлината сива рокля на Шанел с дантела от Шантийи върху бял декор, ръчно рисувана със сребро и извезана с кристалчета и пайети, както сподели говорителката й. Нейната френска гостенка беше с рокля на Луи Вюитон.

Президентът обсипа с похвали брачната половинка си до момента в който вдигаше тост и я назова " безусловно невероятната първа дама на Америка ". После приветства връзките сред Съединени американски щати и Франция, казвайки: " Нека нашето другарство се задълбочава, дано нашето роднинство стане още по-силно и дано нашата свещена независимост в никакъв случай не умира ".

Със 123-ма присъстващи, събитието беше по-малко и по-интимно от вечерите на президента Барак Обама. Сред присъстващите бяха вицепрезидентът Майк Пенс, ръководителят на Върховния съд Джон Робъртс, някогашният държавен секретар Хенри Кисинджър и двама първенци от зимни олимпийски игри, които демонстрираха блестящите си златни медали на влизане за приема преди вечерята.

Гости на масата на Тръмп бяха изпълнителният шеф на " Епъл " Тим Кук и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, номиниран от президента за държавен секретар, както Макрон и брачната половинка му.

В тоста си Макрон приказва за " нерушимото " другарство сред двете страни и визирайки своя и на Тръмп насочен политически напредък сподели: " Преди към две години малко на брой от двете страни на океана биха се обзаложили, че през днешния ден ще бъдем дружно тук ".

Иванка Тръмп, старши консултант в Белия дом и по-голяма щерка на президента, и Луиз Линтън, брачната половинка на финасовия министър Стивън Мнучин, бяха с впечатляващи дизейнерски рокли, само че за разлика от минали години на вечерята нямаше изненадващи звезди.

Попитана какво е очаквала, Линтън отговори: " Всичко, което е френско ".

Белият дом акцентира, че госпожа Тръмп, която е възнамерявала сватбата си през 2005 година, е взела участие във всеки аспект от подготовка на обществените прояви, свързани с визитата на Макрон. Тя популяризира малко видео, показващо я по какъв начин работи по детайлите дружно с екипа си, в това число по менюто и подреждането на масите.

Гостите, настанени към кръгли маси със свещи, украсени с букети от бели цветя, вечеряха агнешко на скара и плодов тарт, сервирани в сервизи от китайски порцелан от времето на президентите Бил Кинтън и Джордж Буш. За заниманието след вечерята се погрижи Вашингтонската национална опера.

Кабинетът на Тръмп беше показан уместно на вечерята. Министърът на търговията Уилбър Рос, военният министър Джим Матис и министърката на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен участваха, наред с Мнучин и новият консултант по националната сигурност на Тръмп, Джон Болтън, както и новият основен стопански консултант Лари Къдлоу. Други отсъстваха, измежду тях шефът на организацията за отбрана на околната среда Скот Пруит, който е проверяван поради етични въпроси.

И въпреки че това беше празнична вечер, съветниците на Тръмп не можаха изцяло да избегнат въпроси за вълненията в администрацията. Мнозина от тях отклоняваха въпроси за решението на Тръмп да избере за началник на организацията за ветераните човек, който би трябвало да дава пояснения за несвоевременно държание на работното място.

По-рано във вторник госпожа Тръмп беше облечена със моден тоалет с колан и шапка с необятна външна страна при обществените си изяви, които включваха малко посещаване в Националната художествена изложба дружно с госпожа Макрон, с цел да прегледат галерия на произведения на френския художник Пол Сезан.

Тя остана с шапка, когато се върна в Белия дом, с цел да седне в центъра в Източната стая за взаимната конференция на президента с Макрон. Шапката подскачаше нагоре надолу на телевизионните екрани до момента в който госпожа Тръмп влизаше в стаята и след това, когато стана, с цел да си тръгне, което провокира доста мемове в Туитър.

Шапката е по модел на Ерве Пиер, а костюмът с пола е на Майкъл Корс.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР