Дарко Шарич, който е заподозрян като организатор на престъпна група,

...
Дарко Шарич, който е заподозрян като организатор на престъпна група,
Коментари Харесай

Арестуваха Дарко Шарич в Белград - за организиране на престъпна група

Дарко Шарич, който е обвинен като уредник на незаконна група, работила на територията на Сърбия, Европа и Южна Америка, беше задържан през днешния ден при интернационална полицейска интервенция. Той е отведен в постройката на Службата за битка с проведената престъпност, след което би трябвало да бъде трансфериран в Специалния съд.

В резултат на извършената през днешния ден полицейска акция са арестувани петима членове на незаконна група, измежду които Дарко Шарич и неговият юрист Деян Лазаревич, който е юрист и на обвинените за ръководители на незаконна група Велко Беливук и Марко Милкович, заяви РТС. Полицията претърси адвокатската адвокатска фирма на Лазаревич за документи и каузи, свързани с Шарич.

Според сръбските медии е бил арестуван и Урош Мишич. Усилено се търсят и други членове на незаконната формация. Причината са нови наказателни каузи, а не тези, по които Шарич към този момент е упрекнат. Сега той е обвинен за образуване на незаконна група, виновна за няколко убийства в Сърбия и Черна гора. Обвиненията са за сдружаване за осъществяване на незаконни действия, тежко ликвидиране, нелегално произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции, нелегално произвеждане, държане, носене и трафик на оръжия и взривни субстанции, представляващи социална заплаха, и корист със служебно състояние.Твърди се, че Шарич е имал два сателитни телефона и приложение Скай.

Дарко Шарич беше задържан през 2014 година при взаимна акция на държавните органи на Сърбия и на Черна гора и откаран в Белград по обвиняване за незаконен трафик на 5,7 тона кокаин от Южна Америка в Западна Европа през 2008 и 2009 година По това дело като уредник на групата Шарич беше наказан на 15 години затвор. В края на предходната година Апелативният съд в Белград анулира ареста и подреди домакински арест с електронен контрол. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР