Държим огромен фискален резерв, който гарантира стабилния курс на лева.

...
Държим огромен фискален резерв, който гарантира стабилния курс на лева.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Никога не съм водил война с институциите

Държим голям фискален запас, който подсигурява постоянния курс на лв.. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заедно с министри от кабинета министър председателят Борисов взе участие в бизнес закуска, проведена от Американската комерсиална камара България, на която бяха разисквани измеренията на трансатлантическата стопанска система на Съединени американски щати и Европейски Съюз, които дружно са най-големият международен пазар.

Според премиера страната ни има едни от най-хубавите условия за правене на бизнес с Европа.

„ Финансовата непоклатимост е нещо, което нормално се прави оценка след време. Изкушенията на популистите да се похарчат парите ги има във всяка една страна “, съобщи Борисов.

Той още веднъж акцентира, че страната ни има намаляващ външен дълг и възходящ БВП. „ Само преди няколко месеца в Разград отрихме един голям цех “, напомни Борисов.

„ Реално безработицата е на най-ниските равнища. Аз си припомням, в един от предходните ми мандати, когато тя беше предходна 12%, това беше съществена тематика. В момента е под 5%. Нещо повече – мъчно намираме служащи “, счита Борисов.

Във вътрешнополитически проект министър председателят разяснява и оставките на тримата министри, които към момента не могат да бъдат гласувани в Народното събрание поради неподписания декрет от президента Радев за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с цел да може той да поеме силовото ведомство.

„ Логиката ми е била, че когато един човек направи волеизявление, че не желае да е на дадена позиция, освобождението е официално “, акцентира Борисов. „ Ако аз съм предложил и нов основен секретар в този документ, тогава съм в тотална неточност “, добави още той. Борисов увери, че новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде назначен единствено след разискване с президента и акцентира, че в никакъв случай не е водил война с институциите.

По тематиката външна политика министър председателят още веднъж напомни сполучливо завършилото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и направеното от страната ни по тематиката за интеграцията на Западните Балкани. „ Рояла и смисъла на това, което сме създали, се прави оценка доста високо. Опитът да бъде недооценен триумфът на България не е верен. България сподели голям административен потенциал “, счита Борисов.

В изявлението си пред участниците министър председателят обърна внимание и на тематиката за превъоръжаването и защитата. „ Тук не става въпрос да вършим бизнес с една, втора или трета американска компания. Водим се от стратегическото военно съдействие. Голямата и мощната част в НАТО са Съединени американски щати. Не инцидентно имаме българо-американска база, не НАТО-вска “, акцентира той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР