Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус

...
Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус
Коментари Харесай

Цветанов: Държим на преференцията, но трябва консенсус

„ Държим да остане преференцията, само че би трябвало да бъде реализиран консенсус в политическия живот. Това беше желанието и на НФСБ, които също желаят преференциите да не вземат участие в решаването и пренареждането на листите ”. Това съобщи в предаването „ Събуди се ” Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов, пропорционалната система е решение, взето 90-те години. " В последните години се вкара преференцията, ние сме я подтикнали, тъй като по този начин може да избере някого самостоятелно, само че когато заставаш на избори, ти си зад името и логото на политическата мощ. Ние постоянно сме били за понижаване на прага на преференцията, само че в предишния парламент остана на 7%. " Другото изискване било машинното гласоподаване.

„ НФСБ е част от Обединени патриоти, парламентарната им тежест е равна на тази на Вътрешна македонска революционна организация. В политиката не всеки път можеш да поставяш ултиматум ”, разяснява още Цветанов. " Имаше 4 тематики, които сложиха Движение за права и свободи, част от тях се приближиха до тези на Обединените патриоти. Обединените патриоти направиха консенсус, с цел да остане в този вид, който оферират " Движение за права и свободи, добави той.

Според него, Мая Манолова се е пробвала да опорочи вота и да направи държавен прелом в деня преди изборите и в деня на изборите - по случая Костинброд. " Ние обаче участвахме и спечелихме избори по разпоредбите на Мая Манолова ", сподели зам.-председателят на ГЕРБ.

" Не сме лимитирали опцията на българските жители да упражнят конституционното си право да гласоподават ”, безапелационен е Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР