Държавното предприятие "Български пощи" търси подизпълнител за разпространението на печата

...
Държавното предприятие "Български пощи" търси подизпълнител за разпространението на печата
Коментари Харесай

Български пощи дава на частна фирма 60 млн. лева да разпространява печата

Държавното дружество "Български пощи " търси подизпълнител за разпространяването на печата за 60 млн. лева за период от 4 години. Обществената поръчка е оповестена на уеб страницата на държавното сдружение.

Според оповестената информация срокът за подаване на документи е 13 април, а офертите ще бъдат отворени на идващия ден. Очакванията са определеното сдружение да поеме доставката на печатни издания от печатницата до складовите бази, обработката им и разпределението до пунктовете за продажба и връщането на непродадените бройки назад на издателя, администрирането на продажбите и на приходите от тях.

Избраната компания на процедура ще реализира целия развой по разпространяването. "Поради голямото публично значение на разпространяването на печтани издания и сложността и размера на поръчката и разнородния темперамент на времевия диапазон при осъществяване на обособените стадии, възложителят реши в нея да бъдат включени всички действия, свързани с разпространяването на печатни издания, и връщане на неосъществената продукция (...) ", е посочено в техническата спецификация.

"Български пощи " поеха от 1 март разпространението на печатните издания. Транспортният министър Росен Желязков разгласи, че се чака в резултат на практическата активност на „ Български пощи “ да бъде генерирана загуба на годишна основа. Изключително любопитният миг е, че в действителност издателите заплащат 20% Данък добавена стойност на страната, когато изпращат изданията си по реповете. Едва след месец или два според от периодиката, те получават средства и то единствено от осъществената продукция, т.е. излиза, че не страната подкрепя издателите, а те подкрепят хазната.

Министърът изясни, че финансовото положение на Български пощи би трябвало да се гледа през призмата на уговорките, които имат. От една страна те са исторически оператор при универсалната пощенска услуга, за което получават отплата от страната. Български пощи сега разполагат с действителен паричен запас. От друга страна Български пощи дават пенсиите, за което също получават нужната поддръжка от страната.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР