Държавното обвинение търси в чии джобове ще потънат парите на

...
Държавното обвинение търси в чии джобове ще потънат парите на
Коментари Харесай

Цивилни и военни прокурори нищят измамата за 1 млн. с деветте тролея във Враца

Държавното обвиняване търси в чии джобове ще потънат парите на данъкоплатците!

Грандиозната спекулация за 1 млн. лв. с публичната поръчка за доставка на девет тролея във Враца към този момент е в ръцете на държавното обвиняване, оповестиха пред Narod.bg източници от Софийската градска прокуратура.

По далаверата са ангажирани цивилни обвинители, както и представители на Военно-окръжна прокуратура, защото в порочната скица е забъркано и Министерството на защитата.

Врътката стартира на 13 декември 2019 година, когато е открита социална поръчка за над 9 млн. лв. без Данък добавена стойност от шефа на „ Тролейбусен превоз ” ЕООД във Враца Виктория Христова Красимирова – Начева. Всъщност, възложител се явява кметството на Враца, отпред на което стои герберът Калин Каменов.
 Каква е ролята на кмета Калин Каменов в далаверата, ще научим от прокуратурата

Градоначалникът се смяташе за рисково непосредствен до премиера Бойко Борисов, даже бе негов зам.-министър на спорта в две държавни управления. Към днешна дата обаче Каменов бил на мушката на министър-председателя точно поради безобразия за милиони с публични поръчки.


В публичната поръчка за деветте тролейбуса вземат участие две компании, едната от които е „ Авто Инженеринг Холдинг Груп ” – известна в предишното с редица скандални публични поръчки и замесвана в корупционни кавги. Собственик на дружеството-нарушител е 45-годишният Юлиян Тодоров Димов.

Навръх 3 март, който апропо беше и неработен ден, тъй като тогава честваме Националния празник на България, комисия, избрана и назначена от община Враца, трябваше да отвори ценовите предложения на двете компании и респективно да бъде избран победител.

Случи се обаче друго. Едната от фирмите бе отстранена от процедурата тъй като, съгласно комисията, не дава отговор на заложените механически параметри по съответната социална поръчка. Това значи служебна победа за единствената позволена до финала компания – „ Авто Инженеринг Холдинг Груп ” ЕООД. От ощетеното дружество-конкурент обаче входирали писмо до комисията с прибавен документ.
 В министерството на Красимир Каракачанов има служители за пандиза


От него е видно, че служебно победилото ЕООД има в историята си напълно неизпълнена социална поръчка за доставка на 12 рейса втора употреба, заложена от Министерството на защитата и парафирана персонално от вицепремиера и министър на защитата Красимир Дончев Каракачанов.
 Документът, от който е видно, че „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ е фирма-нарушител, която няма право изобщо да взе участие в публични поръчки
След като спечелила и не свършила нищо, контрактът с „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ бил преустановен, а на сдружението са наложени неустойки в размер на близо 100 000 лв..
 ….и подписът на военния министър, което автоматизирано значи, че водачът на Вътрешна македонска революционна организация е наясно с проблема


Законът за публичните поръчки е явен – военното ведомство е задължено да уведоми Агенцията по публични поръчки (АОП) за установеното несъблюдение от страна на „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ ЕООД и да й показа доказателства и документи, с цел да може АОП от своя страна да упражни властта си, като се погрижи „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ ЕООД да да бъде включена в забранителен лист за присъединяване в бъдещи поръчки според член 57, алинея 4 от Закон за обществените поръчки.

След редица сигнали до Министерство на защитата месеци по-късно хората на Каракачанов видимо уведомили АОП за нарушаванията на тарикатското ЕООД, само че по метод, който изначално слага в неспособност организацията да скастри нарушителя.

Така, макар потвърдените измами от страна на сдружението „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ ЕООД, които са законови учредения то да бъде отстранено вечно от сферата на публичните поръчки, макар множеството сигнали и макар писмата до Министерство на защитата, както и до АОП и до куп други органи, имащи отношение по тематиката, както и след повече от 4 месеца от осъществяването на нарушаването, в резултат на заиграването сред АОП и МО, „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ продължава да бъде прикривано от тези две институции и към момента не попада в листата със стопанските субекти с нарушавания.
 Далаверите на Юлиян Димов са в ръцете на държавното обвиняване

Сега държавното обвиняване се е заело с проблема, като задачата е да се откри кой (или кои) са служителите на военния министър Красимир Каракачанов, които не са си свършили работата по метод, който разрешава на далавераджийска компания да играе срещу разпоредбите в поръчка за над 9 милиона лв. без Данък добавена стойност. Както и против какви „ тласъци ” измамата е заметена под килима с неналичието на сигнал до АОП.


Засега информацията сочи, че ощетяването на бюджета от доставката на деветте тролея е 1 млн. лв., който ще потъне по джобовете на участниците в незаконната верига – фирмата-нарушител – кметството на Враца – Министерството на защитата.

Още по тематиката ЧЕТЕТЕ ТУК!
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР