Държавното обвинение проверява 5 отделни сюжетни линии в скандала в

...
Държавното обвинение проверява 5 отделни сюжетни линии в скандала в
Коментари Харесай

Прокуратурата нищи пет сюжетни линии в скандала в БНР

Държавното обвиняване ревизира 5 обособени сюжетни линии в абсурда в БНР, сред които са и изказванията за опит да бъде свалена от ефир журналиста Силвия Великова, както и сигналът за сборичкване сред редактори в радиото, довел до лека телесна щета. Това съобщи пред депутатите от анкетната комисия в Народно събрание основният прокурор Сотир Цацаров, който бе на чуване по тематиката.
Разследващите ще проведат очна ставка сред генералния шеф на БНР Светослав Костов и шефа на техниката Пламен Костов, стана ясно от думите на основния прокурор Сотир Цацаров, който през днешния ден бе изслушан във краткотрайната анкетна комисия, която нищи проблема със замлъкването на стратегия „ Хоризонт “.
Причината – двамата са дали изцяло разнообразни показания по случая, в които съгласно Цацаров има „ крещящо разминаване “. Според Пламен Костов повода сигналът на програмата да бъде спрян за няколко часа на 13 септември е само разпореждане на генералния шеф по телефона. Според показанията му пред прокуратурата той е дал отговор, че това е „ цялостно безумство “, на което Светослав Костов му е декларирал: „ изпълнявай “.
Така се е оформила и първата от версиите, съгласно която прекъсването е осъществено напълно със знанието и по нареждането на генералния шеф. Показанията на Светослав Костов обаче пораждат втора версия. Според тях той изрично не е нареждал прекъсването на програмата, а в този момент проверяващите би трябвало да ревизират дали твърдените телефонни диалози сред двамата настина са се състояли.
Според прокуратурата не е имало никаква техническа причина за прекъсването на сигнала, както и не е имало нужда от профилактика на студийния комплекс. Съществувал е само проект за профилактика на три предавателя, ситуирани в Белоградчик, Ивайловград и Трещеник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР