Държавното горско стопанство - Сливен раздаде на гражданите фиданки от

...
Държавното горско стопанство - Сливен раздаде на гражданите фиданки от
Коментари Харесай

Начало на Седмицата на гората в Сливен, раздават фиданки

Държавното горско стопанство - Сливен раздаде на жителите фиданки от разнообразни дървесни типове, които да се засадят в дворове, градинки и околоблокови пространства. През почивните дни са били раздадени близо 2 500 млади дръвчета - черен бор, червен дъб, явор и махалебка, през днешния ден акцията продължава.

Днес градът е хазаин на националното разкриване на Седмицата на гората,  която тази година ще премине под надпис – " Гората е живот и... обща отговорност! " Професионалния си празник означават лесовъдите.

Пред щанда на Държавното горско стопанство се изви опашка от искащи да вземат от фиданките. При приемане на фиданките някои от жителите на Сливен са желали и съвет по какъв начин да ги засадят.

" Живеем на вила, като парк е градината, там ще ги засадим. "

" На улицата пред вилата. "

" На село ще ги засаждаме – да се укрепи реката. "

Управителят на разсадника на горското стопанство Стефан Джангозов увери, че сега е един от най-подходящите моменти за засаждането на растения в градината.

" Хората желаят от същите типове – желаят да си ги засадят на всички места. Пролетният и есенният сезон е най-подходящ за залесяване. "

Според шефа на Държавно горско стопанство Сливен инж. Ивайло Русев стопанисваната от тях гора е в доста положително положение, а сечта е под непрекъснат надзор.

" Нашата съществена цел е да отгледаме гората - да бъде естествена, с положително обновяване. "

В Седмицата на гората горските чиновници имат задачата да срещнат децата с държанието им в гората, с дървесните типове и животни и ще покажат образно по какъв начин се сади дърво. Предвидени са акции в детски градини и учебни заведения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР