Държавното дружество Сердика спортни имоти ЕАД вече вписано в Търговския

...
Държавното дружество Сердика спортни имоти ЕАД вече вписано в Търговския
Коментари Харесай

Капиталът на "Сердика спортни имоти" е 73.2 млн. лева, очаква се конкурсът за базите на ЦСКА

Държавното сдружение " Сердика спортни парцели " ЕАД към този момент вписано в Търговския указател и се чака началото на състезанието за базите, употребени във времето от банкрутиралия ЦСКА. От спортното министерство, което е едноличен притежател на капитала, обявиха за " Дневник ", че състезанието ще бъде разгласен " в най-скоро време ".

Капиталът на сдружението е 73 217 089 лв.. Той е образуван посредством апортиране на няколко парцела – състезателен комплекс " Българска войска ", спортно-тренировъчната база в Панчарево, спортния комплекс " Червено знаме ", както и част от спортния комплекс " Къро ".

В съвета на шефовете на " Сердика спортни парцели " са Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска. Техният мандат е до 20 септември 2020 година

Преди дни спортният министър Красен Кралев разгласи, че се чака вписването на държавното сдружение, с цел да се пристъпи към процедурата за състезанието. Той неколкократно уточни, че документите е готова.

 Капиталът на
© Красимир Юскеселиев

Интерес към състезанието за " Българска войска " и базата в Панчарево неколкократно показаха от " ЦСКА - София ", състезаващ се в Първа лига, и третодивизионният " ЦСКА 1948 ".

При откриването на зала " Фестивална " министър-председателят Бойко Борисов също разяснява тематиката. " Базата на ЦСКА си е на ЦСКА и за нищо друго не може да се употребява. Отборът им върви повече от добре ", сподели Борисов. Думите му оставиха чувство, че приказва за ръководения от Гриша Ганчев " ЦСКА - София ".

Кралев посочи, че базите ще се дадат за прилагане чартърен за 10 години, като този, който ги употребява, ще би трябвало да влага в тях. При влизането в действие на новия закон за спорта срокът може да бъде повишен на 30 години, уточни министърът.

В момента базите се употребяват от " ЦСКА - София " с контракт за наем за общо малко над 80 хиляди лв. месечно. Спортното министерство е признало на клуба инвестиция от 1.150 млн. лв..

Волейболният ЦСКА е показал интерес към дълготрайно прилагане на зала " Васил Симов ", която е част от комплекс " Червено знаме " и също е апортирана в новото държавно сдружение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР