Държавното дружество "Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството

...
Държавното дружество "Автомагистрали" няма сключени договори с подизпълнители за строителството
Коментари Харесай

Автомагистрали няма сключени договори с подизпълнители за строителството на 134 км от АМ Хемус

Държавното сдружение "Автомагистрали " няма подписани контракти с подизпълнители за строителството на 134 км от Автомагистрала "Хемус ", каквото изказване се появи в последните дни от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Това съобщи на конференция министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Нейният заместител Николай Нанков посочи, че има подписани рамкови съглашения с 10 юридически лица за доставка на материали, наем на техника, които са за цялата настояща активност на компанията. Договорът с "Автомагистрали " е подписан на 20 декември, сподели министър Аврамова и добави, че ще бъде възложен на Българска социалистическа партия, както желаеха по-рано през днешния ден от партията.

В отговор на въпрос заместник-министър Нанков сподели, че ръководителят на сдружението Стоян Беличев е бил преди 10 години за към година съучастник на брачна половинка на Гинка Върбакова, като по-късно е продал каузи си. Министър Аврамова удостовери, че той в никакъв случай не е бил съучастник с Гинка Върбакова, какъвто въпрос насочи депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

Министърът подсети, че всички водачи би трябвало да имат платена винетна такса, когато се придвижват отвън обитаемоте места, и добави, че по закон нередовните би трябвало да се глобяват. На 15 януари изтича гратисният интервал за електронните винетки. Тя осведоми още, че към 6000 са точките, от които могат да се купят електронни винетки, отвън опциите на е-пространството за това.

В отговор на въпрос за управлението на Агенция "Пътна инфраструктура " /АПИ/, районният министър сподели, че се търсят двама положителни мениджъри и специалисти, които да влязат в УС на Агенцията, и добави, че това е една от най-важните задания, с цел да не се блокира работата й.

Министър Аврамова заяви, че следва публично разискване на тол цените, готови от Световната банка, и браншови срещи с представители на превозвачите, след което определеният вид ще бъде изпратен за нотификация на Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР