Държавното дружество Автомагистрали има седем договора с Агенция Пътна инфраструктура.

...
Държавното дружество Автомагистрали има седем договора с Агенция Пътна инфраструктура.
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Дружеството Автомагистрали има 7 договора с АПИ

Държавното сдружение " Автомагистрали " има седем контракта с Агенция " Пътна инфраструктура ". Те са предоставени по Закона за публичните поръчки. Дружеството не превъзлага действия и не работи с подизпълнители.
Това съобщи районният министър Петя Аврамова в ефира на bTV.

Коментарът й идва във връзка поискания от опозицията одит на държавното сдружение. Според Българска социалистическа партия сдружението печели милиарди, а също така отхвърля да внесе и повече изясненост във връзка с цени, осъществяване и усвояемост. Информацията по думите на Аврамова е била предоставено от министерството на опозицията.

Регионалният министър увери още, че от 1 януари следващата година цената на водата няма да се усилва. Повод за думите й са изказванията, че поради въвеждането на съставния елемент за достъп до услугата в плана на Закон за ВиК услугите водата ще нарастне, а операторите ще бъдат национализирани.

" Законът е качен, само че не е импортиран на никое място. Искаме да съберем отзиви, мнения, оферти. Законът не планува повишаване на водата, тъй като цената се дефинира от Комисията за енергийно и водно контролиране за всеки ВиК оператор ", изясни Аврамова.

" Мнението на 11-те ВиК оператора, които не са се включили към ВиК асоциацията, е, че цената на водата ще се увеличи. В огромната си част това са общини, които имат гравитачно снабдяване на вода. Но както тези, които живеят по-близо до АЕЦ " Козлодуй ", не заплащат по-малко за ток, по този начин и тези, които са по-близо до водоизточниците, не могат да заплащат по-малко за вода. Цената се заплаща солидарно от всички български жители ", акцентира Аврамова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР