Държавното бюро за разследване на Украйна е установило, че украински

...
Държавното бюро за разследване на Украйна е установило, че украински
Коментари Харесай

Украйна: Предприятия на Дерипаска са доставяли в Русия компоненти за ракети

Държавното бюро за следствие на Украйна е открило, че украински предприятия, принадлежащи на съветския олигарх Олег Дерипаска, са доставяли в Русия съставни елементи за ракетостроене, заяви Гордон.

По данни на следствието, сдружението с лимитирана отговорност " Глуховский карьер " нелегално е осигурявало материали на съветската военна индустрия.

В хода на досъдебното следствие за корист със служебно състояние на държавни служители е открито, че предприятието – благосъстоятелност на офшорна компания на съветския олигарх, е добивало нелегално първокачествен кварцит, силиций и други минерали в украинската Сумска област.

Продукцията е изнасяна нелегално в Русия. По оперативна информация, силицият може да е бил употребен от страната агресор за строителството на ракети, употребявани за офанзиви против украински мирни  градове.

Въз основа на събраните материали през април 2022 година съдът в Украйна арестува благосъстоятелност на Дерипаска. На 16 февруари тази година беше обявено, че Върховният антикорупционен съд на Украйна е национализирал, наред с други предприятия на съветския олигарх,   " Глуховский карьер " и Николаевския глиноземен цех.

 Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР