Държавността днес означава единение на българите, връщане на справедливостта, защита

...
Държавността днес означава единение на българите, връщане на справедливостта, защита
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова получи почетния знак Стефан Стамболов

Държавността през днешния ден значи единство на българите, връщане на справедливостта, отбрана на слабите, подкрепяне на предприемчивите, почит в връзките посред ни, почитание на институциите. Нямаме право да губим генерации, да обезверяваме децата си. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при приемането на почетния знак " Стефан Стамболов " - за персонален принос към българската държавност.

Почетният знак е основан през 2006 година от Института по водачество към Университета по библиотекознание и осведомителни технологии, от Българската академия на науките и Националния военноисторически музей.

" Територията на националното обединяване е страната. Държавността не е остаряло разбиране, а изострен и все по-осъзнат недостиг ", акцентира вицепрезидентът в благодарственото си слово. По думите на Илияна Йотова държавност значи да превърнеш гласа на България в решителен за доста европейски политики, да пазиш еднаквост, политически обичаи и историческо завещание, образувани с епохи.

Вицепрезидентът уточни, че 21 век може да се окаже век на дефицитите - липса на огромни революционни хрумвания за развиването на човечеството, изострен недостиг на личности-визионери. Според Илияна Йотова в днешния скаран, отчаян и обезверен свят са нужни същински водачи, които със смели дейности, знание и воля, а не с думи на ненавист и боязън, да отговорят на упованията на хората.

" Съвремието ни е цялостно с престижи, които ръководят поради служебното си състояние. Лидерството не е купа и не се получава от постове и обстановка. Да си водач значи да вдъхновяваш, да увличаш, да водиш хора след себе си и те да желаят да принадлежат към света, който създаваш ", уточни вицепрезидентът. Илияна Йотова е уверена, че не е страшна бюрокрацията в институциите, а бюрокрацията в мисленето и съзнанието.

" Лидерството изисква триединството сред главата - да имаш интелектуалните качества и познанието, сърцето - химията, която те свързва с хората и краката - всички хрумвания да превръщаш в деяние ", съобщи вицепрезидентът.

" Да прозреш в бъдещето посредством идващите генерации, това е обещано на малко на брой. Да имаш смелостта, силата, волята и вярата да го създадеш, това в действителност е за определени. Всяко време ражда своите избраници. Стефан Стамболов, който почитаме през днешния ден, е един от тях ", сподели вицепрезидентът по-рано на церемонията по отбелязването на 165 години от рождението на революционера и герой за национално избавление, политик и общественик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР