„Държавността днес означава единение на българите, връщане на справедливостта, защита

...
„Държавността днес означава единение на българите, връщане на справедливостта, защита
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Държавността означава връщане на справедливостта

„ Държавността през днешния ден значи единство на българите, връщане на справедливостта, отбрана на слабите, подкрепяне на предприемчивите, почит в връзките посред ни, почитание на институциите. Нямаме право да губим генерации, да обезверяваме децата си. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при приемането на почетния знак „ Стефан Стамболов “ – за персонален принос към българската държавност.

Почетният знак е основан през 2006 година от Института по водачество към Университета по библиотекознание и осведомителни технологии, от Българската академия на науките и Националния военноисторически музей.

„ Територията на националното обединяване е страната. Държавността не е остаряло разбиране, а изострен и все по-осъзнат недостиг “, акцентира вицепрезидентът в благодарственото си слово. По думите на Илияна Йотова държавност значи да превърнеш гласа на България в решителен за доста европейски политики, да пазиш еднаквост, политически обичаи и историческо завещание, образувани с епохи.

Вицепрезидентът уточни, че 21 век може да се окаже век на дефицитите – липса на огромни революционни хрумвания за развиването на човечеството, изострен недостиг на личности-визионери. Според Илияна Йотова в днешния скаран, отчаян и обезверен свят са нужни същински водачи, които със смели дейности, знание и воля, а не с думи на ненавист и боязън, да отговорят на упованията на хората.

„ Съвремието ни е цялостно с престижи, които ръководят поради служебното си състояние. Лидерството не е купа и не се получава от постове и обстановка. Да си водач значи да вдъхновяваш, да увличаш, да водиш хора след себе си и те да желаят да принадлежат към света, който създаваш “, уточни вицепрезидентът. Илияна Йотова е уверена, че не е страшна бюрокрацията в институциите, а бюрокрацията в мисленето и съзнанието.

„ Лидерството изисква триединството сред главата – да имаш интелектуалните качества и познанието, сърцето – химията, която те свързва с хората и краката – всички хрумвания да превръщаш в деяние “, съобщи вицепрезидентът.

„ Да прозреш в бъдещето посредством идващите генерации, това е обещано на малко на брой. Да имаш смелостта, силата, волята и вярата да го създадеш, това в действителност е за определени. Всяко време ражда своите избраници. Стефан Стамболов, който почитаме през днешния ден, е един от тях “, сподели вицепрезидентът по-рано на церемонията по отбелязването на 165 години от рождението на революционера и герой за национално избавление, политик и общественик.

„ Безусловно подкрепян и безпределно отричан е Стамболов, само че едно не предстои на подозрение – Стамболов е един от строителите на модерна България, положил основите на българската държавност “, уточни Илияна Йотова. „ Непреклонен, твърдо уверен в своите разбирания за развиване, за интереса на България, за национално признание, самостоятелност и еднаквост, Стамболов е друг от през днешния ден, когато политиканите са доста, месиите – също. Лидерите са недостиг “, безапелационна е вицепрезидентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР