Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци“ следва мисията си да предава на

...
Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци“ следва мисията си да предава на
Коментари Харесай

ДП РАО отбеляза Деня на Дунав с вълнуващи приключения за децата /снимки/

Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “ следва задачата си да предава на подрастващите мисълта за грижата към реката с деветото отбелязване на Международния ден на река Дунав на 29 юни. 
Тази година самодейността сложи акцент извънредно върху децата – върху метода, по който те възприемат обстоятелството, че живеят в град Козлодуй, по поречието на Дунав, и върху отговорността, която следва от това. Отношението им към този естествен запас пролича най-ясно от художествените произведения, собственоръчно основани от децата върху бели камъни, които отразиха облиците на парахода „ Радецки “, на част от биоразнообразието по поречието, на пейзажи от брега, шевици и други. Особено вълнуваща за участниците сред 4 и 11 години се оказа играта, която предполагаше откриването на 10 съкровища, скрити на поляните към и над паметника на Христо Ботев, в която малчуганите потвърдиха умения да се ориентират по карта, да проявят експедитивност и предвидливост. Всяко „ богатство “ съдържаше забавна информация за Дунав. Речният бряг бе гостолюбив за провеждането на съревнование по „ жабки “, а знанията си за река Дунав деца и възрастни затвърдиха с обичайна за програмата викторина. 
Междувременно чиновници от профилираните поделения на предприятието се включиха в дейностите по разчистване и облагородяване на алпинеумите, основани поетапно в „ Ботев парк “ в годините на отбелязване на Международния ден на река Дунав.

Денят на река Дунав се празнува годишно на 29 юни – датата, на която 11 страни и Европейската общественост подписват интернационалната Конвенция за запазване на река Дунав. Мисията на самодейността  е да притегли вниманието към запазване на реката и нейните притоци. През 2004 година за първи път е празнуван Денят на една от най-големите речни системи в Европа, на хората и дивата природа, които се намират в нейния район.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР