Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ отпразнува вчера 15 години от създаването

...
Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ отпразнува вчера 15 години от създаването
Коментари Харесай

ДП РАО празнува в Козлодуй с приятели и партньори 15 години от създаването си /снимки/

Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “ отпразнува през вчерашния ден 15 години от основаването си в Ботев парк в Козлодуй. С думи на признателност към целия колектив се обърна изпълнителният шеф на предприятието инж. Дилян Петров.
„ Преди 15 години започнахме 15 индивида, а през днешния ден сме 1015. За тези години ние се доказахме като един от нужните значими стълбове в развиването на енергийната система. Продължаваме да работим с грижа за хората и околната среда. Благодаря на целия колектив за напъните и ви искам здраве и прекрасен празник “, съобщи от сцената той.
Заместник- изпълнителният шеф по “ФАиС” Маргарита Коркинова напомни възходящото развиване на предприятието през тези 15 години и филм по тематиката, който е бил показан на БУЛАТОМ и можеше да се види на мултимедиен екран. Тя акцентира, че с изключение на значимите индустриални задания, чиновници на РАО развиват научна активност.
Главния инженер на СП „ НХРАО “ Ира Стефанова подари алегорично своята книга за ръководството на радиоактивните боклуци на шефа на ПГЯЕ инж. Снежина Цветанова, с цел да се предадат знанията на първия випуск на новата паралелка в учебното заведение, която ще бъде образувана за първи път от новата образователна година.
От своя страна инж. Цветанова благодари на Директива за птиците РАО за поддръжката и акцентира, че партньорството им ще се задълбочава.
Заместник- изпълнителният шеф Георги Разложки получи друго издание за правните аспекти на радиоактивните боклуци на Олга Борисова, която към този момент е учител във Варненския университет. Той също поздрави колектива с празника.
Тържеството продължи с концерт на националната певица Росица Пейчева и осъществяванията на групировка “Етно темп “, които пресъздадоха фолклорните обичаи на разнообразни райони на България. Младите танцьори бързо провокираха на хорото десетки чиновници на Директива за птиците РАО. За всички имаше вкусна почерпка, а децата можеха да поиграят на воля в красивия парк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР