Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ организира специализирано речно изложение River show

...
Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ организира специализирано речно изложение River show
Коментари Харесай

Речно изложение в Русе представя резултати от международен проект

Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ провежда профилирано речно ревю River show в Русе.
Ще бъдат показани постигнатите резултати по интернационалния план с българско присъединяване „ Регионално и транспортно развиване на района Дунав-Черно море към транснационален и многопристанищен район – портал към Каспийския район и Далечния изток ” (DBS Gateway Region). Изложбата се открива на 21 май, на кораба „ Русчук “, понтон №10, пристанище Русе. 
Проектът насочва публичното внимание към проблемите на водната артерия на Европа - река Дунав. Партньори са: Австрия, България, Румъния, Сърбия, Словакия, Унгария, Хърватия, Германия, Украйна и Молдова.
Те са устремени към постигането на обща цел: районът река Дунав – Черно море да се трансформира в „ портал “, свързващ Централна Европа и Черно море с Каспийския район и Далечния изток.
С сполучливото привършване на плана ще бъдат показани съответни оферти за бъдещи инфраструктурни планове, които да допринесат осезаемо за развиването и модернизацията на водния превоз. Основната цел е унищожаване на бариерите пред развиването на речно-морския превоз. 
ДППИ взе участие интензивно в проектa, съфинансиран по Програмата за транснационално съдействие „ Дунав 2014-2020 “, в който водещ сътрудник е Регионалното държавно управление на Долна Австрия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР