Държавният университет в Санкт Петербург (СПбГУ) вече е изготвил заповеди

...
Държавният университет в Санкт Петербург (СПбГУ) вече е изготвил заповеди
Коментари Харесай

В Русия изключват студенти, участвали в антивоенни протести

Държавният университет в Санкт Петербург (СПбГУ) към този момент е изготвил заповеди за изключване на студенти , арестувани при антивоенни акции, написа съветският вестник " Комерсант ".

Към момента изданието оповестява за 1 3 проектозаповеди за изключване, само че броят им може да се усили.

" Мога да кажа, че дисциплинарната комисия ще проучва всяко дисциплинарно произвеждане и ще образува заслужено и обосновано мнение. Но, уви, това е единствено условност. Не мога да Ви успокоя: тези студенти са обречени. Изключването ще бъде без право на възобновяване . Както демонстрира опитът, администрацията не се интересува от предходно държание или позитивни характерности, от нищо ", цитира Комерсант Михаил Мочалов, ръководител на Големия студентски съвет на университета.

На въпрос на редакцията на вестника дали в действителност тези студенти ще бъдат изключени без право на възобновяване на студентските им права от Университета дават отговор, че " студентите, изключени по неуважителни аргументи, могат да аплайват за постъпване във висши образователни заведения на общо съображение " - т.е. да стартират образованието си от начало .

В доста градове в Русия се организират антивоенни митинги , като за тяхното образуване прикани и намиращият се в пандиза съветски опозиционер Алексей Навални , както и доста украински водачи и общественици, които се надяват по този метод да принудят Кремъл да спре експанзията . Десетки хиляди към този момент са били задържани по време на тези акции, неразрешени от съветската страна.
 3500 души задържани в Русия при антивоенни митинги в страната
3500 души задържани в Русия при антивоенни митинги в страната

От началото на войната с Украйна са арестувани над 10 000 души за присъединяване им в антивоенни митинги

Русия скоро одобри, който планува до 15 години затвор., а китайската " ТикТок " ограничи разпространяването на ново наличие там.

Много западни медии изтеглиха своите публицисти и репортери от съветските градове, а непознати радиостанции стопираха стратегиите си в Русия. По-рано денем английската медийна корпорация Би Би Си разгласи, че след малко прекъсване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР