Държавният строителен контрол (ДНСК) официално отказа на кмета на район

...
Държавният строителен контрол (ДНСК) официално отказа на кмета на район
Коментари Харесай

ДНСК отказа да бута Златен век - строежът е с нарушения, а не незаконен


Държавният строителен надзор (ДНСК) публично отхвърли на кмета на регион "Лозенец " Константин Павлов да разпореди срутване на небостъргача "Златен век " на компанията "Артекс ". Това излиза наяве от известие на институцията.

Павлов изиска това в писмо преди ден. Днес от строителната компания му дадоха отговор, че настояването му "не кореспондира с решението на съда ". На собствен ред от "Демократична България " отвърнаха, че "съдът не е сезиран с въпрос за законността на постройката и надлежно не се е произнасял ".

И от ДНСК декларират, че от тях са установени нарушавания при градежа на постройката, а не нелегално строителство (каквото би имало, в случай че разрешението за градеж е с изминал период - б.р.). Заради нарушаванията обаче дейностите по постройката са дейно прекратени от строителния надзор през април. Спирането на градежа е в правосъдна фаза, като първата инстанция анулира заповедта на ДНСК. Оттам пък апелираха, а делото във Върховният административен съд е планувано за края на март 2020 година, излиза наяве още от известието на институцията.

В него обаче се напомня, че и в решението на съда по настоящия спор се споделя, че разрешението за градеж на "Златен век " е удължавано в годините, представени са заповеди на основния проектант на София от предходната година. И съгласно настоящото положение то би трябвало да работи до 2028 година, прецизират още он ДНСК. Припомнят и датата на делото през Върховен административен съд - 31 март 2020 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР