Държавният секретар в Министерството на вътрешните работи на Сърбия Данило

...
Държавният секретар в Министерството на вътрешните работи на Сърбия Данило
Коментари Харесай

Близо 18 000 оръжия върнаха в Сърбия

Държавният секретар в Министерството на вътрешните работи на Сърбия Данило Стевандич заяви през днешния ден, че от 8 до 15 май на Министерство на вътрешните работи са предадени 17 890 огнестрелни оръжия и минно-взривни устройства, от които 15 247 огнестрелни оръжия, 2 643 взривни устройства, както и 762 769 броя муниции, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

В навечерието на срещата на високо ниво за използването на специфичния европейски проект за деяние на Европейски Съюз за интервала 2020-2025 година, в това число използването на районната пътна карта за всички оръжия и леки въоръжения (SALW) и надзор в Западните Балкани, той сподели, че се гордее с жителите на Сърбия, които по този метод са посочили огромна отговорност и огромно доверие в институциите на Сърбия и на първо място в работата на Министерство на вътрешните работи.

Стевандич напомни, че незабавно след нещастията в учебното заведение „ Владислав Рибникар “ и град Младеновац държавното управление е подхванало незабавни ограничения и е наредило на съответните министерства да пристъпят към избрани стъпки, като да вземем за пример двугодишен мораториум върху издаването на всички разрешителни за владеене и носене на оръжие.

„ Министерство на вътрешните работи ще ревизира всички издадени разрешителни за владеене и носене на огнестрелни оръжия, само че също по този начин ще управлява по какъв начин притежателите на оръжия съхраняват оръжия в домовете си, т.е. дали съхраняват оръжия по безвреден метод и дали са разрешили достъп на малолетни. Министерство на вътрешните работи ще управлява всички стрелбища във връзка с сигурността и пространствено-техническите условия за действието на тези стрелбища и по-специално даването на опция на малолетни лица да употребяват услугите на тези стрелбища “. Стевандич напомни, че на май 5 министърът на вътрешните работи Братислав Гашич е издал заповед за предаване на нерегистрираните оръжия.

Етикети: оръжиеСърбия

Свързани изявления

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР