Държавният секретар Рекс Тилърсън на САЩ каза, че Вашингтон е

...
Държавният секретар Рекс Тилърсън на САЩ каза, че Вашингтон е
Коментари Харесай

Вашингтон: Проблемите между САЩ и Русия могат да бъдат решени

Държавният секретар Рекс Тилърсън на Съединени американски щати сподели, че Вашингтон е подготвен да работи с Русия и че не е необходим раздор в връзките сред двете страни поради различията посред им, съобщи Reuters.

Тилърсън, който взе участие във форума за районната сигурност на АСЕАН в Манила, сподели след срещата през вчерашния ден с съветския външен министър Сергей Лавров, че Русия е показала "известна воля " да договаря, с цел да се намерят пътища за споразумяване на трънливия проблем за Украйна.

Държавният секретар добави, че подхожда прагматично към връзките с Русия и счита, че проблемите могат да бъдат уредени. Той е подчертал пред Лавров, че на Русия би трябвало да е ясно, че намесата в избори е доста съществено нещо.



Рекс Тилърсън сподели, че Съединени американски щати ще дадат отговор на 1 септември на решението на Москва мощно да понижи броя на американските дипломати в Русия. Съединени американски щати още не са решили какъв ще е отговорът им, продължи държавният секретар и означи, че е задал на Лавров редица уточняващи въпроси за решението на Москва за ответни дейности на новите американски наказания, признати от американския Конгрес.

След срещата с Тилърсън в Манила съветският външен министър Сергей Лавров сподели в изказване по малкия екран, че Москва чака компликации в гарантирането на преустановяване на огъня в последната от четирите предпазени зони в Сирия, съобщи АP.

Русия, Иран и Турция одобриха през май проект за определяне на четири "зони на деескалация " в Сирия и настояха сирийската авиация да не лети над тези зони, припомня АP. Според Лавров ще е мъчно да се изработят детайлите за преустановяване на огъня към град Идлиб.



Москва се надява, че може да се реализира компромис за преустановяване на огъня, в случай че всяка страна, която има въздействие в Сирия, в това число Съединените щати - убеди въоръжените групировки да съблюдават примирието, прибавят организациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР