Държавният секретар на САЩ заяви в интервю пред БиБиСи, че

...
Държавният секретар на САЩ заяви в интервю пред БиБиСи, че
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ ще отговорят на безразсъдна или агресивна Русия

Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи в изявление пред БиБиСи, че Съединени американски щати ще отговорят на безразсъдни или нападателни дейности на Русия .

Антъни Блинкън сподели, че Съединени американски щати са фокусирани върху дейности като, хакването на Solar Winds и намесата в изборите.

" Бихме предпочели по-стабилна и предсказуема връзка ", сподели той.
 Китай и Русия са били съществени тематики на Г-7
Китай и Русия са били съществени тематики на Г-7

Форум в Лондон

Блинкън бе във Англия на среща на външните министри от групата на индустриализираните страни от Г-7 .

В изказване, оповестено след двудневните договаряния, се подлага на критика Москва за " безотговорното и дестабилизиращо държание ", изключително и за хакерски атаки.

Още през февруари президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, с по-грабващи слуха термини, че е дал ясно да се разбере на президента Владимир Путин, " че дните, в които Съединени американски щати се обръщат в лицето на съветските нападателни дейности... са отминали ".

Неговият предходник Доналд Тръмп изглеждаше от време на време като да заобикаля рецензии към Путин .
 Експерт: Байдън да заобикаля война с Русия
Експерт: Байдън да заобикаля война с Русия

Съединени американски щати да се изтеглят от Сирия

Блинкън съобщи пред БиБиСи, че администрацията на Байдън не се пробва да дърпа Китай обратно , наблягайки, че Съединени американски щати поддържат поддържането на интернационална система, учредена на правила .

Той сподели, че страните би трябвало да погледнат доста деликатно, с цел да видят дали Китай влага в техните стратегически активи.

Що се отнася до Афганистан, Блинкън настоя, че Съединени американски щати " остават в играта " и ще останат ангажирани със страната макар изтеглянето на войските.

Администрацията на Байдън разгласи, че последните американски бойци ще изоставен до септември .

По думите на Блинкън, може да се наложи районните сили да " засилят " и да употребяват въздействието си и да се опитат да държат страната в позитивен път.
 И след изтеглянето Съединени американски щати ще оказват поддръжка на армията на Афганистан
И след изтеглянето Съединени американски щати ще оказват поддръжка на армията на Афганистан

Обещание от Пентагона

Запитан за възможна комерсиална договорка с Обединеното кралство и обстановката в Северна Ирландия , Блинкън разяснява, че администрацията остава мощно фокусирана върху мира в Ирландия .

Държавният секретар изясни, че за президента Байдън е значимо " каквото и да се прави, каквото и да вършим, постигнатото със Споразумението от Разпети петък се резервира и имаме поради политическото и икономическото богатство на Северна Ирландия ".

Джо Байдън по-рано съобщи, че Брекзит не би трябвало да заплашва Споразумението от Разпети петък от 1998 година, което на процедура постави завършек на " проблемите " на Северна Ирландия.

Търговските съглашения след Брекзит за Северна Ирландия доведоха там и способстваха за оставката на първия министър Арлин Фостър.
 Съединени американски щати: Война с Китай за Тайван няма да е географски лимитирана
Съединени американски щати: Война с Китай за Тайван няма да е географски лимитирана

Статуквото в Тайван е в интерес и за Съединени американски щати, и за Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР