Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че САЩ подкрепят

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че САЩ подкрепят
Коментари Харесай

Тилърсън започна обиколка на Близкия изток с посещение в Египет

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи, че Съединени американски щати поддържат битката на Египет с „ Ислямска Държава “ и че в страната би трябвало да се проведат свободни и почтени избори, по време на визитата си в Кайро, съобщи Ройтерс.

На конференция с египетският външен министър Самех Шукри, Тилърсън сподели, че Вашингтон резервира поетия ангажимент за реализиране на дълготраен мир сред израелците и палестинците, макар решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Посещението на Тилърсън в Египет слага началото на неговата обиколка на Близкия изток, на фона на засилено напрежение сред Израел и Сирия поради сваления израелски изтребител на F-16 на сирийската граница.

„ Споразумяхме се, че ще продължим нашето тясно съдействие в битката с тероризма “, съобщи държавния секретар.

„ Египетския народ би трябвало да сигурен, че поетият от Съединени американски щати ангажимент за поддръжка на Египет в битката против тероризма и обезпечаване на сигурност за египетските жители е непреклонен “, добави той.

Египетската военна акция против бойци на ИД  на Синайски полуостров се чака да окаже въздействие на президентските избори през март, на който актуалният държавен основен Абдел Фатах Сиси ще опита да завоюва втори мандат.

В отговор на въпроса дали Съединени американски щати поддържат транспарантни и почтени избори в Египет и Либия, Тилърсън съобщи: „ Винаги сме се застъпвали за свободни и почтени избори, за транспарантни избори освен в Египет, само че и в която и да е страна “.

„ Съединени американски щати постоянно ще застават зад изборен развой, при който се зачитат правата на жителите. “, съобщи още държавния секретар, като добави, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Египет в икономическото му възобновяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР