Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън посети новото посолство на

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън посети новото посолство на
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън посети новото американско посолство в Лондон

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън посети новото посолство на Съединени американски щати във Англия единствено няколко дни, откакто президентът Доналд Тръмп подлага на критика преместването като неприятна договорка, контрактувана от администрацията на Барак Обама, съобщи организация Ройтерс.

По-рано този месец Тръмп анулира визитата си в Обединеното кралство, по време на което трябваше да открие новото посолство, като съобщи, че не „ огромен почитател “ на договорката и че администрацията на Обама е продала „ най-хубаво посолство в Лондон за жълти стотинки ", с цел да построи ново за 1,2 млрд $ в покрайнините на столицата.

Тилърсън бе посрещнат от американския дипломат във Англия Уди Джонсън, до момента в който градинари засаждаха храсти пред вратата на новото посолство.

На въпроса дали ще има публична гала по разкриване на посолството, Джонсън отговори, че и това ще стане някой ден, само че че не е незабавно.

Решението за пренасяне на посолството извънредния квартал Mayfair в по-отдалечения Nine Elms беше взето още през октомври 2008 година по време на президентството на Джордж Буш-младши.

Този месец американското знаме бе отстранено от площад Grosvenor Square, където са намира остарялото посолство, издигнато през 1938 година Този регион става прочут като „ Малка Америка “ по време на Втората международна война, когато на площада са се намирали и военните щабове на военачалник Дуайт Айзенхауер.

Новото посолство включва и жилищни блокове за американските военни ситуирани във Англия, като неговият градеж е бил финансиран с продажбата на други парцели в Лондон.

Утре Тилърсън пътува за Париж, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макронy
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР