Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън каза, че вероятно ще

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън каза, че вероятно ще
Коментари Харесай

Тилърсън: За преместване на посолството ни в Йерусалим ще трябват няколко години

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън сподели, че евентуално ще минат няколко години, преди Съединени американски щати да открият посолство в Йерусалим, заяви Асошиейтед прес.

На обща конференция в Париж с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан Тилърсън изясни, че ще е належащо известно време, с цел да се придобие имот и да се проектира постройката, да се получат нужните разрешителни от израелските управляващи и да се построи посолството. Това няма да стане тази година, а евентуално няма да стане и през 2018 година, сподели Тилърсън.

Той също по този начин съобщи, че признаването от президента Доналд Тръмп на Йерусалим за столица на Израел не значи, че това ще е окончателният статут на града и уточни, че Съединени американски щати ясно са декларирали, че границите на Йерусалим ще бъдат дефинира посредством договаряния сред израелците и палестинците, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Париж Тилърсън беседва и с ливанския министър председател Саад Харири. Пред публицисти държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че Харири го е уверил, че към този момент няма желание да подава оставка. Съединени американски щати и други страни желаят да работят с Ливан, с цел да може той да реализира прогрес в сигурността и да се готви за избори следващата година. Критично значимо е да се подсигурява, че Хизбула ще стои настрани от районните спорове, в това число гражданската война в Йемен.

Тилърсън прикани Саудитска Арабия да работи " по-премерено " при военната си интервенция в опустошения от войната Йемен, да обмисля последствията и още веднъж прикани за дефинитивно повдигане на блокадата на Йемен, с цел да може да се достави филантропична помощ и търговски артикули.

Тилърсън бе в Париж присъединяване в интернационална среща в поддръжка на Ливан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР