Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео заяви, че Русия агресивно

...
Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео заяви, че Русия агресивно
Коментари Харесай

Помпео: Русия агресивно се опитва да укрепи позициите си на Балканите


Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео съобщи, че Русия нападателно се пробва да укрепи позициите си на Балканите и администрацията на президента Тръмп счита да се опълчи на това.

„ Заплахата от това, че руснаците не престават нападателно да ускоряват своето въздействие на Балканите е действителна и ние сме длъжни да противодействаме “, сподели той на чуване пред сенатската комисия по външните работи. Според един от сенаторите „ Русия открива нов фронт на Балканите, действайки по сюжета на хибридната война, който употребила в Украйна - подкупване на медии, подкупване на публични държавни фигури, опити да се снабди с контракти за доставка на петрол и газ “. Сенаторът означи, че в това време в проектобюджета на Държавния департамент за финансовата 2019 година разноските за помощ на редица балкански страни са понижени, включително за Албания, Македония, Босна и Херцеговина. Според него това може да се схване от Русия като сигнал, че Съединени американски щати нямат интерес към този район.

Помпео увери сенатора, че „ отделя доста време за този въпрос “. „ Сигурен съм, че руснаците, ще видят, че в последна сметка ние не вършим това, за което говорите /намаляване на вниманието към Балканите/, акцентира той.

Вчера в изявление пред комисията по външните работи в Камарата на представителите в Конгреса Помпео съобщи, че Русия „ старателно работела за дестабилизиране на обстановката на Балканите “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР