Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви днес, че по

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви днес, че по
Коментари Харесай

Помпейо: На посещението ми в Русия ще се стремя да открия път напред

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи през днешния ден, че по време на визитата си в Русия счита да разиска ред значими въпроси и задачата му е " да открие път напред ", съобщи ТАСС.

" При срещите ми в Русия ще подчертаваме върху ред значими тематики. По някои въпроси може да реализираме единодушие, по други - не, само че когато става дума за нашите ползи, длъжни сме да открием път напред ", написа той в Туитър.

Това е първото посещаване на Помпейо в Русия като държавен секретар. Днес се планува той да беседва в Сочи с външния министър на федерацията Сергей Лавров. Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин, удостовери, че гостът ще бъде признат и от съветския държавен глава.

В излъчено в събота изявление за Си Ен Би Си Помпейо съобщи, че счита да разиска с съветските си събеседници обстановката във Венецуела и ще се опита да открие благоприятни условия за взаимоотношение сред Вашингтон и Москва по отношение на Афганистан и Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано Сергей Лавров назова измежду централните тематики на договарянията възможното продължение на контракта за редуциране на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 и ситуацията към нуклеарната стратегия на Иран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР