Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна на посещение в

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна на посещение в
Коментари Харесай

Помпейо: Пекин донесе лоши сделки и беззаконие в Шри Ланка

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо дойде на посещаване в Шри Ланка в границите на азиатската си обиколка, която има за цел да завоюва съдружници в напъните за отпор на растящото през последните години политическо и военно въздействие на Китай в района, съобщи Ройтерс.

Помпейо дойде в дребната островна страна в Индийския океан от Индия и още веднъж стартира визитата си с остри рецензии към политиката на Китай. "Ние виждаме от неприятните покупко-продажби, (които Пекин предлага), от нарушаванията на суверенитета и от беззаконието по суша и по море, че Китайската комунистическа партия е див звяр, до момента в който Съединени американски щати работят по друг метод. Ние идваме тук като другар и като сътрудник ", сподели държавният секретар на излъчена по малкия екран конференция в столицата Коломбо.

За разлика от Индия, която е в положение на военно опълчване с Китай, Шри Ланка е непосредствен съдружник на Китай, който е вложил там милиарди долари в пристанища и автомагистрали като част от самодейността "Един пояс, веднъж ", стартирана от китайския президент Си Цзинпин.

Според Вашингтон тази самодейност има за цел да хване в дългов капан дребни страни.

Външният министър на Шри Ланка се изрече по-сдържано на конференцията, като уточни, че неговата стана е неутрална и необвързана и желае мир и положителни връзки с всички. "Ние се надяваме да продължим нашите връзки със Съединени американски щати и с другите страни ", означи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР