Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отмени в последния момент

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отмени в последния момент
Коментари Харесай

Майк Помпейо отмени внезапно визитата си в Германия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо анулира в последния миг плануваното си за през днешния ден посещаване в Германия поради " неотложни въпроси ", предадоха международните организации, като се позоваха на американското посолство в Берлин. То популяризира официално съобщение на представител на Държавния департамент, съобщи Българска телеграфна агенция.
Официално, не се показват аргументи за анулирането на визитата. В официалното съобщение написа, че държавният секретар на Съединени американски щати " чака с неспокойствие да бъде в Берлин скоро " за " значимата поредност от срещи ", планувани в немската столица. Държавният департамент работи за пренасрочване на визитата. 
Помпейо трябваше да се срещне през днешния ден в Берлин с немската канцлерка Ангела Меркел и с министъра на външните работи Хайко Маас.
Канцеларията на Меркел удостовери, че визитата е анулирано " от американска страна ", отбелязва Асошиейтед прес.
Маас сподели, че е разговарял с Помпейо по телефона и двамата са се разбрали да намерят друго време за среща скоро.
Германски държавен източник, представен от Ройтерс, сподели, че американското държавно управление е показало като съображение за анулацията на визитата на Помпейо " въпроси, свързани с интернационалната сигурност ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР