Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо осъди отношението на китайските

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо осъди отношението на китайските
Коментари Харесай

Помпейо: Милиони уйгури са държани в лагери за превъзпитание

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо осъди отношението на китайските управляващи към мюсюлманското малцинство уйгури, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Интернираните уйгури " са подложени на строго политическо индоктриниране и на други ужасни злоупотреби ", сподели Помпейо в тирада за свободата на религиите по света. Той означи, че " стотици хиляди, може би милиони уйгури са арестувани срещу волята им в така наречен лагери за превъзпитание ".

" Техните религиозни вярвания са унищожавани ", добави Помпейо в доста твърдото си изявление.

Китай отхвърля информациите, че един милион представители на това мюсюлманско малцинство са интернирани в лагери в Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион в северозападната част на страната, напомня Франс прес.

В писмо до държавния секретар на Съединени американски щати и до министъра на финансите Стивън Мнучин от края на предишния месец републиканци и демократи от Конгреса приканиха за налагане на наказания на представители на китайските управляващи, участващи в затварянето на уйгури в центрове за превъзпитание. Помпейо обаче не сподели, че е подготвен да обмисли сходни наказателни ограничения.

Държавният секретар на Съединени американски щати изрази безпокойствие и за християните в Китай. Той упрекна китайското държавно управление, че " затваря църкви, изгаря библии и задължава вярващите да подписват документи, че се отхвърлят от вярата си ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР