Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обяви нови санкции срещу

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обяви нови санкции срещу
Коментари Харесай

Вашингтон налага санкции на служители на Хуавей

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо разгласи нови наказания против Хуавей и посещаване във Англия след решението на Лондон да не допусне никаква техника, създадена от китайския телекомуникационен колос при построяването на своята 5G мрежа, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

"Държавният департамент ще наложи визови ограничавания на някои чиновници на китайски софтуерни предприятия като Хуавей, които дават материална поддръжка на режими, отговорни за нарушавания и злоупотреби с правата на индивида по света ", съобщи държавният секретар на конференция. Той приветства решението на английското държавно управление да прекъсне връзките си с Хуавей и съобщи, че ще посети Англия и Дания идната седмица.

Тръмп стопира шерването на информация с европейските страни, които работят с Хуавей

"Сигурен съм, че Китайската комунистическа партия и опасността, която съставлява за свободните нации по света, ще бъдат водеща тематика в дневния ред ", добави той.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския оказва напън над съдружниците а Съединени американски щати да отхвърлят Хуавей, международен водач в 5G мрежите. Вашингтон счита предприятието за инструмент за насилничество на китайския режим. Вчера английският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е реши да спре закупуването на техника от Хуавей заради съображения, свързани с националната сигурност.

През май Съединени американски щати постановиха на китайското дружество наказания, които целят да пресечен достъпа му до полупроводници, създадени с американски съставни елементи. Това оказа въздействие върху английското решение, тъй като Лондон се притеснява,че Хуавей може да прибегне до потреблението на съставни елементи, представляващи риск за киберсигурността, отбелязва Агенция Франс Прес.

Помпейо обаче увери, че решението на Лондон не е обвързвано с американския напън и изрази убеденост, че английските специалисти по сигурността са достигнали до същите заключения като американските си сътрудници. "Информацията, която минава по тези създадени в Китай мрежи сигурно ще попадне в ръцете на Китайската комунистическа партия ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР