Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обсъди в Будапеща с

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обсъди в Будапеща с
Коментари Харесай

Помпейо обсъди с Орбан сътрудничеството в сферата на сигурността и енергийната диверсификация

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо разиска в Будапеща с унгарския министър председател Виктор Орбан двустранното съдействие в областта на сигурността и енергийната диверсификация в Централна Европа. Това се показва в публикувано изказване на представителя на Държавния департамент Робърт Паладино, съобщи ТАСС.

"Държавният секретар Майк Помпейо се срещна с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан в Будапеща, с цел да разиска двустранните връзки сред Съединени американски щати и Унгария, в това число продължаващите старания от страна на Съединени американски щати, ориентирани към подсилване на връзките в областта на сигурността сред Съединени американски щати и Унгария, опълчването на експанзията на Русия и укрепването на НАТО. Държавният секретар приветства новината, че Унгария ще закупи по-надеждни отбранителни средства от Съединени американски щати.

Те разискаха районната непоклатимост, интеграцията на Западните Балкани към Европейски Съюз, нуждата от диверсификация в областта на енергетиката в Централна Европа и общите възгледи за бъдещето на трансатлантическите връзки ", се споделя в изказването на представителя на Държавния департамент.

Държавният секретар на Съединени американски щати е на европейска обиколка в интервала 11-15 февруари. В понеделник той бе в Будапеща, през днешния ден ще бъде в Братислава и Варшава, а по-късно ще посети Брюксел и Рейкявик, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР