Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо наруши близо 72-часовото си

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо наруши близо 72-часовото си
Коментари Харесай

Помпейо коментира твърденията за възможни заплахи за бившия посланик на САЩ в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо наруши близо 72-часовото си безмълвие за изказванията за следене и закани, касаещи някогашния американски дипломат в Украйна.

Помпейо изрази мнение, че тези изказвания ще се окажат погрешни, само че добави, че все пак е задължен да проверява въпроса, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. В изявленията за консервативни радиоводещи Помпейо съобщи, че не е знаел нищо за изказванията допреди дни, когато демократите в Конгреса разгласиха документи на помощник на персоналния юрист на президента Тръмп, съгласно които Мари Йованович е била следена. Помпейо добави, че не е познавал и в никакъв случай не се е срещал с Лев Парнас, сътрудника на Руди Джулиани, отправил изказванията.

В Сената на Съединени американски щати одобряват обвиняванията за импийчмънт на Тръмп

Помпейо, който пътуваше към Калифорния, когато документите бяха оповестени, беше подложен на остри рецензии от конгресмени и сегашни и някогашни дипломати, че не се е заел с въпроса. Според документите на Парнас може да е имало опасност за Йованович малко преди тя ненадейно да бъде оттеглена напролет на предходната година.

Отстраняване на Тръмп от поста: по какъв начин се чака да протече процесът в Сената

"Ще създадем всичко, което е нужно, с цел да проучим дали там се е случило нещо ", сподели държавният секретар в изявление за Тони Кац, радиоводещ от Индианаполис. "Подозирам, че доста от това, което се оповестява, ще се окаже в последна сметка погрешно, само че наше обвързване е, мое обвързване като държавен секретар, е да направя по този начин, че да проучим, да проверяваме ", добави Помпейо. Той направи сходно, само че по-малко съответно изявление и пред консервативния коментатор Хю Хюит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР