Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон осъжда

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон осъжда
Коментари Харесай

САЩ призоваха Русия да се изтегли от Абхазия и Южна Осетия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон осъжда съветската окупация на грузинските територии Абхазия и Южна Осетия. Изявлението беше направено при срещата му с грузинския министър председател Георгий Квирикашвили, съобщи " Гласът на Америка ".

" Съединени американски щати еднопосочно осъждат съветската окупация на грузинска земя. Насилственото навлизане на Русия в Грузия е безусловно нарушаване на мира и сигурността и опонира на главните правила, залегнали в Устава на Организацията на обединените народи и Заключителния акт от Хелзинки. Окупираните от Русия Абхазия и Южна Осетия са елементи от Грузия . Съединените щати поддържат суверенитета на Грузия и териториалната й целокупност в интернационално приетите й граници. " - уточни държавният секретар.

Той прикани Русия да изтегли войските си от окупираните грузински територии.

 Молдова, Грузия и Украйна подлагат на критика съветско военно наличие
Молдова, Грузия и Украйна подлагат на критика съветско военно наличие

Призовават Европейски Съюз и Съединени американски щати за поддръжка

" Призоваваме Русия да извърши всички свои задължения по съглашението от 2008 година за преустановяване на огъня, да изведе войските си на позициите отпреди спора , да признае още веднъж грузинските райони Абхазия и Южна Осетия за самостоятелни единици и да даде свободен достъп на филантропична помощ до всеки от тях. " - прикани Помпео.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР