Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон не

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон не
Коментари Харесай

САЩ: Нямаме нужда от анализ на C-400

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон не е заинтригуван във образуването на „ техническа работна група “ за разискване на това, дали придобиването на съветски системи за противовъздушна защита С-400 от Турция би могло да заплаши западните оръжейни системи, написа електронното издание на вестник Washington Examiner в материал, показан без редакторска интервенция и представен от " Фокус ".
Турция провокира интернационален скандал с настояването си да придобие С-400, които съдружникът на Съединени американски щати в НАТО желае да употребява дружно със западните оръжейни системи. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отхвърли изказванията на Съединени американски щати, че договорката ще помогне на Русия да се научи по какъв начин да засича създаваните от Америка F-35 и прикани за образуване на работна група, която да разиска въпроса, само че екипа на Помпео счита, че това би било загуба на време.
„ Съединени американски щати и Турция към този момент имаха работна група за сигурността и защитата на 5 февруари за разискване на набора проблеми към С-400 “, съобщи публично лице от Държавния департамент пред Washington Examiner. „ Нашата позиция по въпроса е пределно ясна, а тя е, че F-35 и С-400 са несъвместими и ние го повтаряме при всяка опция, в това число на диалозите на най-високо ниво “.
Официалните представители на Съединени американски щати настояват, че потреблението на С-400 дружно с F-35 ще даде на Русия скъпа опция да научи по какъв начин да засича и да се прицелва в изтребителите. Този отговор е безогледно отменяне на концепциите на Чавушоглу, който в сряда прикани за такива договаряния.
„ Не е нужно тя (системата С-400) да бъде интегрирана в системите на НАТО “, съобщи Чавушоглу, до момента в който пътуваше към Вашингтон за мероприятията във връзка 70-ата годишнина от основаването на Алианса. „ Много ясно показахме, че тази система няма да вижда каквато и да е система на НАТО, в това число F-35, като зложелател. Затова предложихме на Съединените щати да основат техническа работна група, която да подсигурява, че тази система няма да бъде опасност нито за F-35, нито за системите на НАТО “.
Той също по този начин омаловажи цената на предлагането на президента Тръмп да продаде на Турция системи за противоракетна защита на „ Пейтриът “ и сподели, че Съединени американски щати нямат право да изключат Анкара от програмата за F-35.
„ Турция е част от тази стратегия [F-35] и ние въведохме доста елементи от този F-35 “, сподели той в Семинарите на НАТО, поредност от полемики, проведени от Атлантическия съвет, немския фонд " Маршал " и Мюнхенската конференция за сигурността. „ Така че това не е нещо, което Съединени американски щати създават и Съединени американски щати продават на съдружниците на НАТО, в това число Турция. Така че, ние сме част от тази стратегия и не би трябвало нещата да са толкоз елементарни “.
Турските водачи се образоват в Аризона да ръководят двата самолета F-35, за които Турция заплати преди ескалацията на разногласието. Lockheed Martin, която създава изтребителите, имаше проекти да продаде до 100 такива самолета на Турция.
Чавушоглу твърди, че президентът Тръмп е „ задължен “ да помогне на Турция да убеди Конгреса да не приема закони, които биха блокирали предаването на тези самолети, без значение от разногласията към С-400. Но вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отговори по този начин: „ Турция би трябвало да избере “ сред военното съдействие с Русия и съдружниците от НАТО. Двама основни депутати повториха това обръщение след срещата в сряда следобяд с Чавушоглу.
„ Няма приблизително състояние, при което Турция да избере доста военно съдействие и с Русия, и със Съединени американски щати “, съобщи ръководителят на комисията по защитата на американския конгрес Елиът Енгел в хода на взаимна конференция с различен бележит сенатор – Майкъл МакКол. „ Задълбочаването на връзките с Москва може да провокира наказания и изключване на Турция от програмата за F-35”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР