Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че санкциите, които

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че санкциите, които
Коментари Харесай

Помпео: Американските санкции срещу Турция показват, че сме много сериозни

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че глобите, които Вашингтон наложи на Турция, демонстрират какъв брой сериозна е администрацията на Доналд Тръмп по въпроса за освобождението на арестувания свещеник Андрю Брънсън, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
Помпео направи това изказване преди срещата с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу в коридорите на форума на страните от АСЕАН, който се организира в Сингапур. При идването си в азиатската страна, Помпео съобщи пред кореспонденти: „ Турците са забелязали, че е време свещеник Брънсън да бъде върнат “ в Съединени американски щати.
Коментирайки наложените наказания, държавният секретар на Съединени американски щати акцентира: „ Надявам се, че ще видят в тях проява на това, че сме доста съществени. Брънсън би трябвало да се прибере, както и всички други американци “, арестувани в Турция. „ Те са почтени “, увери Помпео.
Припомняме, че Брънсън, който управлява протестантска черква в Измир, е под домакински арест от предходната седмица, след близо две години затвор по обвинявания в шпионаж и поддръжка на терористични групировки. В отговор Вашингтон наложи наказания против двама министри от кабинета в Анкара.
След срещата турският външен министър Мевлют Чавушоглу и американският държавен секретар са се съгласили да продължат разговора сред Анкара и Вашингтон.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР