Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Иран е

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Иран е
Коментари Харесай

Според САЩ Иран е готов за преговори с Вашингтон за ракетната програма

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Иран е подготвен за договаряния със Съединени американски щати по програмата за разработка на ракети, съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС.
" За първи път иранците обявиха, че са подготвени да договарят за своята ракетна стратегия ", сподели Помпео на среща на министрите от кабинета.
Американският президент Доналд Тръмп, който седеше до него, удостовери това с думите: " Те желаят да договарят, ще забележим какво ще се случи ".
Помпео и Тръмп не прецизираха дали американските управляващи директно споделят с Иран. По-рано опцията за договаряния по програмата за балистични ракети бе упомената в обществени изявления на иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.


Тръмп в това време назова връзките с Турция " положителни ", макар закупуването на съветските ракети C-400, отбелязва още AFP.
Доналд Тръмп не загатна за наказания, с които Вашингтон заплаши преди този момент Анкара при осъществяване на договорката за С-400. Стопанинът на Белия дом сподели, че Турция е била принудена да закупи системата С-400 от неговия предходник Барак Обама, което е предиздвикало Пентагона да спре проектите за продажба на изтребители F-35 в страната. " Имам положителни връзки с президента Ердоган ", разяснява Тръмп пред публицисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР