Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че администрацията на

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че администрацията на
Коментари Харесай

Няма да допуснем руснаците да се намесят на изборите, обеща Помпео пред Конгреса

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че администрацията на президента Доналд Тръмп няма да допусне съветска интервенция на частичните избори за Конгрес през 2018 година, оповестява АП.

Помпео сподели пред Комисията по външни връзки към Камарата на представителите, че администрацията ще предприеме " съответните контрамерки " за битка с наречените от него " продължаващи старания " на Русия да се намеси на вота през ноември. Той не разкри детайлности за съветската интервенция и съответно какви контрамерки Вашингтон ще предприеме, само че акцентира, че има доста работа да се свърши, с цел да се спрат дейностите на Москва.

По думите му Съединени американски щати към момента нямат " ефикасна спирачка ".

Това е първото появяване на Помпео пред Конгреса от близо месец, когато поеме поста от уволнения Рекс Тилърсън.

Помпео е разпитван за бюджета на Държавния департамент, интервенциите и политическите цели, само че беше запитан и по редица други въпроси, в това число за КНДР, Иран и Русия.

" Ние няма да допуснем съветска интервенция на изборите през 2018 година Ще предприемем съответните контрамерки против продължаващите съветски старания ", закани се Помпео и отбрани " големите старания " на администрацията на Тръмп да " отвърне на Русия ".

По тематиката за КНДР Помпео съобщи, че Съединени американски щати са готови да се отдръпват от договарянията с КНДР, в случай че идните диалози за нуклеарната стратегия се насочат в неверната посока.

" Лошо съглашение не е вид ", посочи Помпео, представен от " Ройтерс ".

" Американският народ разчитат на нас да го създадем вярно. Ако точното съглашение не е на масата, ние ще се оттеглим ", предизвести той.

Според него интернационалната акция за напън над Пхенян дава плодове, допълвайки, че позицията на Съединени американски щати няма да се промени, до момента в който Северна Корея не предприеме съответни стъпки към необратимо нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

По думите му Съединени американски щати нямат желание да вършат отстъпки на Пхенян на договарянията сред президента Доналд Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур. Той съобщи, че срещата ще " зависи от Ким ", представен от Агенция Франс Прес. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР