Държавният секретар на САЩ Майк Помпео започна двудневното си посещение

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео започна двудневното си посещение
Коментари Харесай

Помпео посети военна база на САЩ в Германия, където е бил танкист

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео стартира двудневното си посещаване в Германия с аудиенция на американска база в южната част на европейската страна, където е служил през 80-те година на предишния век, оповестява американският профилиран вестник за защита Stars and Stripes.

Помпео се срещна с военните водачи и бойците от американския гарнизон в Бавария, където за малко е служил като танков пълководец след довеждане докрай на Военната академия на Съединени американски щати в Уест Пойнт през 1986 година

По време на визитата си в Германия Помпео ще посети пет немски града, в това число Берлин, където се чака да организира среща с канцлера Ангела Меркел и други представители на държавното управление. Помпео ще изнесе тирада във връзка 30 година от рухването на Берлинската стена. По време на нея ще подчертае американската роля за рухването на комунизма в Източна и Централна Европа, оповестиха от Държавния департамент.

Той също ще посети мястото в източния град Хале, където двама души бяха убити при офанзива на кряйнодесен екстремист против синагога през предишния месец, както и Лайпциг, където всеобщи митинги преди 30 година помогнаха за рухването на Берлинската стена.

В Лайпциг държавният секретар беседва с немския външен министър Хайко Маас. Те разискват значимостта на НАТО на фона на заканите от Русия, Китай и Иран, съгласно Държавния департамент.

Като боец в Германия Помпео е бил във Втори моторизиран полк, който към момента е основан в Бавария. Също е патрулирал на Берлинската стена преди да падне през 1989 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР