Държавният секретар на САЩ Майк Помпео внезапно отмени посещението си

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео внезапно отмени посещението си
Коментари Харесай

Помпео внезапно отмени посещението си в Германия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео ненадейно анулира визитата си в Германия през днешния ден, часове преди да дойде в Берлин, като говорителката му разгласи като причина " неотложни въпроси ", оповестява " Франс прес ".

" Очакваме с неспокойствие да насрочим за нова дата този значим набор от срещи ", посочи говорителката Държавния департамент Морган Ортагус.

" Държавният секретар чака с неспокойствие скоро да бъде в Берлин ", допълня тя.

Тя не е дала повече детайлности или пояснения за неочакваната смяна на проектите.

Помпео трябваше да се срещне с немския канцлер Ангела Меркел и външния министър Хайко Маас по-късно през днешния ден.

Засега не е ясно дали той въпреки всичко ще пътува до Англия на следващия ден, когато трябваше да се срещне с английския министър председател Тереза Мей, или в четвъртък в Гренландия, където той трябваше да приключи европейското си турне.

Помпео стартира пътуването си, присъствайки на среща на министрите от Арктическия съвет в северния финландски град Рованиеми.

Пресслужбата на Меркел препрати всички въпроси за аргументите за анулацията на срещата към американското посолство в Берлин.

Меркел не скрива разликите си с американския президент Доналд Тръмп, който неведнъж е предприемал необикновената стъпка да подлага на критика близкия съдружник, изключително за това, което той неведнъж е наричал незадоволителни разноски на Германия за НАТО.

Берлин и Вашингтон също по този начин са в несъгласия по редица търговски въпроси и газопровода " Северен поток-2 ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР