Държавният секретар на САЩ Майк Помпео вижда десетилетия лошо поведение

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео вижда десетилетия лошо поведение
Коментари Харесай

Помпео обвинява Китай в десетилетия лошо поведение

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео вижда " десетилетия неприятно държание " от страна на Китай , което попречва свободната търговия , по отношение на ескалиращата комерсиална война на Вашингтон с Пекин, на конгрес в Югоизточна Азия, оповестява " Ройтерс ".

Изявленията на Помпео са откакто Доналд Тръмп разгласи, че ще удари с 10% мита останалите 300 милиарда $ китайски импорт , започвайки на 1 септември, внезапно приключвайки примирието в комерсиалния спор сред двете най-големи стопански системи в света.

" Ние желаеме свободна и почтена търговия, а не търговия, която подкопава конкуренцията ", изяснява Помпео в столицата на Тайланд Банкок, където той участва на по-широка среща на страни от Югоизточна Азия със международни сили.

Критиката на Съединени американски щати към Китай е водеща тематика на форума в Банкок .
 От 1 септември Тръмп удря Китай с нови мита Обновена
От 1 септември Тръмп удря Китай с нови мита

С 10% ще бъдат обложени артикули за $300 милиарда

" От десетилетия Китай се възползва от търговията... Време е това да спре . Президентът Тръмп сподели, че ще изправим това. И с цел да го изправим, е нужна увереност и това е, което видяхте тази заран ", добавя Помпео.

Китайският външен министър Ван И съобщи, че новите цени не са верен или градивен метод за разрешаване на комерсиалния спор сред двете страни.

Попитан за световните стопански сривове, произлизащи от разногласието сред Съединени американски щати и Китай, Помпео разяснява: " Има негативни последствия от десетилетия на неприятно държание от страна на Китай . "
 Китай упрекна Съединени американски щати, че непрекъснато
Китай упрекна Съединени американски щати, че непрекъснато " обръщат палачинката " в комерсиалните договаряния

Китай припомня на КНДР и Съединени американски щати за нуклеарното разоръжаване след изстрелването на ракети от Пхенян

Предлаганите нови цени за китайски артикули могат в допълнение да нарушат международните вериги за доставки. Съединени американски щати и китайските договарящи завършиха къс кръг от търговски договаряния в Шанхай в сряда с дребен знак за прогрес и се съгласиха да се срещнат още веднъж през септември.

Помпео, който ден по-рано уверяваше сътрудниците от Югоизточна Азия, че Вашингтон няма да ги принуди да изберат страна сред Съединени американски щати и Китай , употребява речта си в петък, с цел да показа американските вложения като по-добрата алтернатива .

" Нашите вложения не служат на държавното управление и нашите вложения тук не служат на политическа партия или почтено казано на имперските упоритости на страна ", разяснява той.
 Помпео приветства Камбоджа за отвод на Военноморски сили база на Китай
Помпео приветства Камбоджа за отвод на Военноморски сили база на Китай

Загрижен е и за " тревожни трендове " за китайски действия по река Меконг

" Ние не финансираме мостове, с цел да затворим пропуски в лоялността . Попитайте себе си, кой в действителност предизвиква самодостатъчността, а не зависимостта , вложителите, които работят за облекчаване на потребностите на вашите консуматори, или тези, които ви вкарват в дълг ", изяснява Помпео.

Неговите мнения удрят и по Китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", която има за цел да ускори икономическите и комерсиалните връзки и да построи съвременна версия на Пътя на коприната, с цел да свърже Китай с Азия, Европа и отвън нея посредством огромни инфраструктурни планове.

В някои страни има съпротива поради опасения , че непрозрачни механизми за финансиране водят до нестабилен дълг и че става дума повече за поощряване на китайското въздействие, в сравнение с за развиване.
 Китай и Съединени американски щати възобновяват договарянията през септември
Китай и Съединени американски щати възобновяват договарянията през септември

Според " Синхуа " двете страни са провели " откровени и резултатни " диалози

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай са разкъсвани от въпроси , вариращи от търговията, глобите на Съединени американски щати против китайския телекомуникационен колос Huawei, Тайван и оживения воден път в Южнокитайско море.

Помпео и Ван И изначало реализираха спогодителен звук , когато се срещнаха лице в лице в Банкок в четвъртък за първи път тази година.

Въпреки това Помпео скоро възобнови рецензията, като се базира на китайската " насила " към съседи в морските борби в оспорваното Южнокитайско море и съобщи, че построяването на язовири от Пекин по течението на река Меконг вреди на страните в Югоизточна Азия, които зависят от реката.
 6 гърмежа удариха Банкок, до момента в който е хазаин на интернационална среща на външни министри
6 гърмежа удариха Банкок, до момента в който е хазаин на интернационална среща на външни министри

В срещата за сигурност вземат участие Помпео, Ван И и представители на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР