Държавният секретар на САЩ, Майк Помпео ще обсъди несъгласието си

...
Държавният секретар на САЩ, Майк Помпео ще обсъди несъгласието си
Коментари Харесай

Майк Помпео и Сергей Лавров ще обсъдят ситуацията във Венецуела

Държавният секретар на Съединени американски щати, Майк Помпео ще разиска несъгласието си по отношение на венецуелската рецесия с съветския си сътрудник Сергей Лавров, когато се срещнат идната седмица във Финландия, завиха американски представители, съобщи Франс прес.

 Сергей Лавров, външен министър на Русия Сергей Лавров, външен министър на Русия © БГНЕС
Те споделиха, че двамата висши дипломати ще беседват за огромен брой напрежения сред двете съперничещи си сили, когато се видят в коридорите на Арктическия съвет, който стартира в понеделник във финландския град Рованиеми.

„ Очаквам секретарят и Лавров да имат опцията да си приказвам ”, съобщи неизвестен американски посланик. „ Когато те получат шанса да се съберат, те може да обсъдят огромен кръг проблеми, които ни тормозят по отношение на съветското държание, като рецесията в Украйна или тази във Венецуела ”, сподели той.

 Продължават конфликтите във Венецуела Продължават конфликтите във Венецуела
Във Венецуела жена беше простреляна смъртоносно на протест против президента Николас Мадуро. От лагера на опозицията оповестяват за най-малко 50 ранени. По вре...

Лавров и Помпео разговаряха по телефона през вчерашния ден по отношение на Венецуела, където Съединени американски щати се пробват да смъкват от власт президента на страната Николас Мадуро, който е съдружник на Русия.

Помпео е споделил на Лавров, че съветската поддръжка за левия водач, „ дестабилизира ” Венецуела, а Лавров му е отвърнал, че „ разрушителните дейности ” на Съединени американски щати са „ в нарушаване на интернационалното право ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР