Държавният секретар на САЩ Майк Помпео съобщи, че има огромни

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео съобщи, че има огромни
Коментари Харесай

Помпео: Имаме огромни доказателства, че Covid-19 е тръгнал от китайска лаборатория

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео заяви, че има " големи доказателства ", че коронавирусът е тръгнал от китайска лаборатория. Помпео обаче не ги разкри, написа " Гардиън ".
" Има големи доказателства от кое място е почнал. Мога да ви кажа, че има голямо количество доказателства, които демонстрират, че е от лаборатория в Ухан ", акцентира той.

В един миг топ дипломатът на Съединени американски щати наподобява си опонираше по отношение на дали вирусът Sars-CoV-2 е съзнателно изработен или се е популяризирал след случай в лаборатория.

" Вижте, най-хубавите специалисти досега считат, че е изработен от човек. Нямам причина да нямам доверие на това на този стадий ", сподели Помпео.

Но откакто му беше припомнено, че американското разузнаване излезе с публично известие, в което твърди противоположното - научният консенсус е, че вирусът не е основан от индивида - Помпео отговори: " Точно по този начин. Съгласен съм с това ".

Миналата седмица в четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп направи сходен коментар, че има доказателства, че пандемията е тръгнала от китайска лаборатория.

На същия ден Помпео съобщи пред радио: " Не знаем дали е излязъл от Института по вирусология в Ухан. Ние не знаем дали е от влажен пазар или друго място. Все още не знаем тези отговори ".

Повечето епидемиолози настояват, че е допустимо вирусът да е излязъл от лабораторията в Ухан, до момента в който е бил проучен, само че това е малко евентуален сюжет спрямо теорията, че се е предал естествено от прилепи на друго животно, след което е мутирал и се е трансферирал на човек.

Пекин отхвърля догатките, че вирусът може да е излязъл от лаборатория.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР