Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова страните членки на

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова страните членки на
Коментари Харесай

САЩ пришпорват страните от коалицията срещу ДАЕШ да си прибират задържаните терористи

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани страните членки на обединението , която се бори против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), да връщат в страните си арестуваните джихадисти и да усилят финансирането си, с цел да оказват помощ за възобновяване на инфраструктурата на Ирак и Сирия , елементи от която беше тежко развалена от спора, оповестява " Ройтерс ".
 Босна си прибира жителите, били се за ДАЕШ в Сирия
Босна си прибира жителите, били се за ДАЕШ в Сирия

Очакват ги до 10 години затвор в балканската страна

" Членовете на обединението би трябвало да върнат хиляди задържани задгранични бойци и да наложат отговорност за осъществените от тях зверства ", настоя Помпео при откриването на среща на външните министри на страните членки на обединението против ДАЕШ.

ДАЕШ загуби съвсем цялата си територия в Ирак и Сирия. Бившият им предводител Абу Бакр ал Багдади беше погубен при спецоперация на Съединени американски щати през предишния месец, само че терористичната формация остава опасност за сигурността в Сирия и другаде.

Около 10 000 арестанти от ДАЕШ и десетки хиляди членове на техните фамилии остават в лагери и затвори в Североизточна Сирия, охранявани от сирийските кюрди, които най-малко до неотдавна бяха съдружници на Съединени американски щати. Вашингтон притискаше европейските страни да си върнат назад жителите, само че до момента те не бяха склонни да го създадат.
 Холандия би трябвало да връща деца на майки от ДАЕШ
Холандия би трябвало да връща деца на майки от ДАЕШ

Самите майки не е належащо да бъдат признати назад в Холандия

Помпео също по този начин изиска членовете на обединението да оказват помощ да се запълни празнината във финансирането за възобновяване на съществени услуги и сериозната инфраструктура в Ирак , с цел да се улесни завръщането на милиони разселени иракчани. Той добави, че сходна помощ ще е нужна и в Североизточна Сирия .

Той сподели също по този начин, че имало възходящи опасения за опасността от ДАЕШ отвън Ирак и Сирия, като посочи, че обединението би трябвало да се концентрира върху Западна Африка и Сахел.
 Турция стартира да репатрира джихадисти от “Ислямска държава”
Турция стартира да репатрира джихадисти от “Ислямска страна ”

Анкара е депортирала американски екстремист и скоро ще депортира седем германци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР